Molde bekrefter Villa-interesse for Solskjær

- Ledelsen ble kjent med dette for to og et halvt døgn siden.

ENGLANDSAKTUELL: Moldes manager Ole Gunnar Solskjær er ønsket i Aston Villa.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
ENGLANDSAKTUELL: Moldes manager Ole Gunnar Solskjær er ønsket i Aston Villa. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

KRISTIANSUND / OSLO (Dagbladet): Molde FK bekrefter overfor rbnett.no at Aston Villa ønsker å snakke med Ole Gunnar Solskjær om den ledige managerjobben i klubben.

- Ledelsen i MFK ble kjent med interessen fra Aston Villa for vel to og et halvt døgn siden, sier administrerende direktør Tarje Nordstrand Jacobsen.

Aston Villa-eier Randy Lerners fly landet i Kristiansund i går kveld, etter at oddsen for Solskjærs kandidatur falt kraftig i løpet av 17. mai.

Molde skal ha signalisert at de er åpne for å diskutere saken med Villa, og Solskjær står dermed fritt til å snakke med klubben. Tarje Nordstrand Jacobsen visste imidlertid ingenting om at et Villa-fly skulle komme til området i går.

- Vi har forholdt oss rolig til dette. Vi var ukjent med det som skjedde i går, sier Molde-direktøren.

Flyet tar nå av fra Kristiansund, men det er foreløpig ikke klart om Solskjær er med. Ifølge rbnett er ikke nordmannen på treningsfeltet på Lubbenes med resten av trenerteamet.

Oddsen stupte
Lokalavisa i Kristiansund, Tidens Krav, skrev i går at Aston Villa ville fly Solskjær til Birmingham for å innlede samtaler om den ledige managerjobben i dag tidlig. 

Nyheten om at Solskjær var aktuell slo ned som lyn fra klar himmel. Da Alex McLeish fikk sparken mandag ble Solskjær knapt nok sett på som en outsider til å overta. 

Men 17. mai ble han plutselig gjort til favoritt hos en rekke engelske bettingselskaper.

Helen Jacob hos Sky Bet, der oddsen på Solskjær stupte fra 26 til 1,83 i løpet av noen få timer, fortalte Dagbladet i går at flommen av spilll på nordmannen kom som en stor overraskelse på dem.

Perfekt
Samtidig er det flere som mener Villa-jobben er ideell for Moldes mektige manager.

I SAMTALER: Representanter fra Aston Villa satt torsdag kveld i samtaler med Ole Gunnar Solskjær. Foto: Helge Fredriksen
I SAMTALER: Representanter fra Aston Villa satt torsdag kveld i samtaler med Ole Gunnar Solskjær. Foto: Helge Fredriksen Vis mer

Tidligere Villa-spiller John Carew sier til Dagbladet i dag at han tror sjefsjobben i Aston Villa passer Ole Gunnar Solskjær perfekt.

- Det ville være en fantastisk jobb for Ole Gunnar å få. Villa er blant de seks, sju største klubbene i England. De har fantastiske fans og en fantastisk stadion. Solskjær er et stort navn i England. Han har dessuten mentaliteten og den respekten fra spillerne som han trenger for å lykkes, sier Carew til Dagbladet.

Ole Gunnar Solskjær har tidligere avvist at det er aktuelt å forlate Molde nå, etter at navnet hans har dukket opp i forbindelse med flere engelske klubber det siste året, senest før Ståle Solbakken fikk den ledige jobben i Wolverhampton.

39-åringen har ikke lagt skjul på at han en dag ønsker seg tilbake til England, men han har ikke hastverk, og han hopper ikke på hva som helst. 

- Jeg flyttet ikke hjem for å gå rundt og tenke på England. Gjør vi det bra, kan det bli aktuelt om noen år. Samtidig blir det enda mer spennende å være i Molde hvis vi oppnår de resultatene vi jobber for hver dag, sa han til Romsdals Budstikke i februar.

Nå kan det likevel se ut som han får et tilbud det blir vanskelig å takke nei til.

Molde-ledelsen har foreløpig ikke besvart Dagbladets henvendelser