Kampen om Europa 2020aa

Molde cruiser mot seriegull, Rosenborg er happy med topp tre

Lørdag vant Rosenborg 3–1 over Lillestrøm. Søndag vant de enda mer.

DET BESTE LAGET: Odd tapte, Bodø/Glimt spilte uavgjort, men Molde snublet ikke hjemme mot Tromsø. Her jubler Etzaz Hussein etter 3-0 scoringa. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
DET BESTE LAGET: Odd tapte, Bodø/Glimt spilte uavgjort, men Molde snublet ikke hjemme mot Tromsø. Her jubler Etzaz Hussein etter 3-0 scoringa. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Rosenborg-Lillestrøm 3–1Molde-Tromsø 3–0Viking-Odd 2–0Bodø/Glimt-Stabæk 3–3

MOLDE – BÅDE PÅ grunn av serieledelsen, Odds svake borteform, Bodø/Glimts vanskelige bortekamper og de ti poengene opp til Rosenborg – var i en meget god posisjon før serierunde 21.

Nå cruiser de.

Det spiller nemlig ingen rolle at Rosenborg er i stimen.

Det som utgjør forskjellen er tapet til Odd, og de to poengene Bodø/Glimt mistet i en helt vill kamp mot Stabæk på Aspmyra.

ROSENBORG FORTSETTER Å gjøre det som kreves for om mulig å ta igjen lagene foran og sikre Europa 2020, uten ekstrabilletten som vil dukke opp om Odd eventuelt skulle vinne cupfinalen i desember. Det beviser seieren over Lillestrøm lørdag kveld, lagets sjuende strake hjemmeseier i Eliteserien. Og når Odd taper i Stavanger og Bodø/Glimt går på en smell hjemme mot Stabæk, er veien plutselig blitt veldig mye kortere.

Før serierunde 21 var Rosenborg fem poeng bak Odd, ni bak Bodø/Glimt og ti bak Molde.

Nå er avstanden til topp tre og sikker plass i Europa, to (Odd), sju (Bodø/Glimt) og ti (Molde).

ROSENBORG KAN GLEMME Molde, det toget gikk med 1–1 mot Vålerenga i Oslo i serierunde 20. Selv med 27 poeng igjen i potten, og Molde hjemme på Lerkendal i serierunde 26, er ti poeng minst fire for mye. For Rosenborg må vinne de ni siste kampene for å ende opp på 63 poeng, Molde trenger bare seks seirer for å nå 64.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer