Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien

Molde-direktøren freder ikke Solskjær

- Jeg synes ikke vi har sett bra ut spillemessig heller, sier Øystein Neerland.

UNDER PRESS: Ole Gunnar Solskjær og Molde spiller mot Odd i Skien søndag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix
UNDER PRESS: Ole Gunnar Solskjær og Molde spiller mot Odd i Skien søndag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Presset øker på Molde-manager Ole Gunnar Solskjær (44) før kampen mot Odd søndag. Moldenserne har ikke vunnet i Eliteserien på over en måned og ligger på 10. plass.

- Fotballen er slik at vi er avhengig av resultater, sier klubbens administrerende direktør, Øystein Neerland, til papirutgaven av Romsdals Budstikke lørdag.

- Enhver trener i Molde Fotballklubb må levere varene. Sånn er det i dette trenerteamet også, påpeker Neerland.

Klart mål

Før sesongen hadde Molde et klart mål om å tette igjen gapet til Rosenborg. Målet var medalje og en plass som sikrer spill i Europa neste år. I stedet befinner laget seg på nedre halvdel av tabellen. Det toppet seg med 1-2-tapet for Sogndal 16. mai.

- Vi er veldig skuffet. Vi kom ikke opp på det nivået vi er nødt til for å vinne kamper i Eliteserien. Det handler om kvalitet og tempo, sa Solskjær til Eurosport etter kampen.

SKUFFET: Molde-direktør Øystein Neerland er - på lik linje med Solskjær - skuffet over klubbens resultater så langt. Foto: Per Tormod Nilsen / NTB Scanpix
SKUFFET: Molde-direktør Øystein Neerland er - på lik linje med Solskjær - skuffet over klubbens resultater så langt. Foto: Per Tormod Nilsen / NTB Scanpix Vis mer

Og nettopp det siste bekymrer Molde-toppene ekstra: De dårlige resultatene kommer ikke bare som følge av uflaks. Prestasjonene har rett og slett ikke vært gode nok. Tabellen lyver ikke.

Til Romsdals Budstikke sier Neerland:

- Jeg synes ikke vi har sett veldig bra ut spillemessig heller. Det må jeg være ærlig på.

Tøff oppgave

Og kampen på Skagerak Arena i Skien kan bli tøff nok. Molde møter et Odd på frammarsj.

- Vi har slitt med skader på sentrale spillere og har brukt hele stallen. Det ser bedre og bedre ut for oss. Vi har også klart å stenge igjen bakover, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til NTB.

Molde har en elendig statistikk mot Odd i Skien. På 16 kamper siden 1999 har ikke bortelaget vunnet en eneste gang.

- Vi må bare se framover. Får vi med oss en prestasjon, får vi kanskje også med oss et resultat som vi fortjener, sier Solskjær til Moldes nettside.

- All hands on deck

Manageren fortsetter:

- Vi er nødt til å stole på oss selv. Vi må bli tøffere både i hodet og kroppen. Lag skal kjenne at de har spilt mot oss, både fysisk og mentalt. Vi må springe mer enn dem, ville mer - for nå er det «all hands on deck».

- Vi har tre kamper på rad med tap. Da er det én ting som teller: Innsats og tro, påpeker Solskjær.