Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteseriestart 16. juni

Molde er den store taperen

Det nye eliteserieformatet gjør Molde til episenteret for sesongens seks første serierunder. Tittelforsvarerne får alle toppkampene midt i trynet.

BEST I NORGE: Tittelforsvarerne Molde er terminliste-taperne når Eliteserien starter 16. juni. Molde får alle go'kampene midt i trynet og spiller fire derbyer og møter Rosenborg to ganger i løpet av de seks første serierundene. Foto: Svein Ove Ekornesvg / NTB scanpix
BEST I NORGE: Tittelforsvarerne Molde er terminliste-taperne når Eliteserien starter 16. juni. Molde får alle go'kampene midt i trynet og spiller fire derbyer og møter Rosenborg to ganger i løpet av de seks første serierundene. Foto: Svein Ove Ekornesvg / NTB scanpix Vis mer

KORTREIST FOTBALL ER veldig mye bedre enn ingen fotball. Det er alle enige om. Vi er også enige om at hele Norges R – reproduksjonsindikatoren for smittespredning – må holdes godt under 1.0.

Av den grunn gjør vi hva som helst for å få Eliteserien i gang.

Av den grunn gjør vi det som er nødvendig for å holde R-en lavest mulig.

I KRIG, OG mange har definert bekjempelsen av COVID-19 som en krig mot en usynlig fiende, vil det alltid være utilsiktet skade. Sånn er det bare. Bryter du den globale motstandskampen ned i ørsmå fragmenter, der knappenålshodet Eliteserien i A/S Steinrøysa er et av dem, vil du også der finne en utilsiktet nedside vi helst skulle vært foruten.

De seks første serierundene i kortreist format er den norske toppfotballens konsekvens, det er ingen ideell løsning.

Samtidig er det den løsningen vi har.

AKKURAT NÅ ER Norge i ferd med å vinne over viruset. Det går vår vei. Vi leder. R-en er lavere enn noen kunne drømme om da regjeringa stengte landet for to måneder siden. Og er det noe fotballen liker så er det å lede, og når man leder må man bruke hodet.

Man må ta grep å holde på ledelsen.

For å vinne til slutt.

ELITESERIEN INNDELT I fire regionale grupper, med Bodø/Glimt som en fri fugl i charterfly til tre kamper på vestlandet, er et av fotballens bidrag for at Norge skal vinne til slutt. Det er selvfølgelig ikke ideelt. For noen. For ett lag, tittelforsvarerne, er det faktisk ganske håpløst. Men det holder mest sannsynlig R-en nede, og holdes R-en nede vinner vi til slutt.

Til og med favorittene fra Molde kjøper det.

Selv om alle lagets storkamper spilles i løpe av de seks første serierundene, fire lokalderbyer og de to hatkampene mot Rosenborg, er det veldig mye bedre enn ingenting.

GRUPPENE, SOM ENNÅ ikke skal være ett hundre prosent spikret, jeg hører et gruppebytte mellom Mjøndalen og Strømsodset luftes som et alternativ, er følgende:

A) Molde, Rosenborg, Kristiansund, Aalesund.

B) Brann, Haugesund, Viking, Bodø/Glimt.

C) Start, Odd, Sandefjord, Strømsgodset.

D) Sarpsborg, Vålerenga, Stabæk, Mjøndalen.

16. MAI SKULLE serierunde åtte vært spilt i et Norge uten COVID-19. Nå vil Norsk Toppfotball bruke den største dagen i terminlista til å lage ny terminliste.

16. mai trekkes de seks første serierundene i et TV-show for dem med abstinenser.

Om det ikke kolliderer med Borussia Dortmund-Schalke 04, den første kampen for dem med abstinenser – for ikke å snakke om gjensynet med Erling Braut Haaland kl. 15.30 – kan det bli en fin dag.

I SLUTTEN AV måneden, når UEFA har sagt sitt om hvordan de tenker å løse de europeiske turneringene (27. mai), vil resten av sesongen terminfestes. Det er mange hensyn å ta. Selv om oppstarten er klar, den kortreiste fotballen bestemt og de seks første serierundene vil få sine datoer 16. mai, er det fortsatt veldig mye usikkerhet.

Men usikkerheten fotballen har nå er bedre enn usikkerheten fotballen hadde for ei uke siden.

Nå er det i hvert fall lov til å trene.

Samtidig som det er mulig å glede seg til en dato for seriestart.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!