Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Molde er det beste laget vi har møtt

Ydmyk Henning Berg etter 0-3-tap på Åråsen.

0-2:
LSKs Frode Kippe (t.h.) sørger for selvmål og sender MFK i ledelsen 0-2 under eliteseriekampen i fotball mellom Lillestrøm og Molde på Åråsen stadion i Lillestrøm mandag kveld. 
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
0-2: LSKs Frode Kippe (t.h.) sørger for selvmål og sender MFK i ledelsen 0-2 under eliteseriekampen i fotball mellom Lillestrøm og Molde på Åråsen stadion i Lillestrøm mandag kveld. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer

Lillestrøm - Molde 0-3

ÅRÅSEN STADION (Dagbladet): Lillestrøm har det vært mestscorende laget i Tippeligaen i år, og ble før kveldens kamp mot Molde hyllet for sitt offensive reportoar av klubblegende Tom Lund.

Typisk nok fulgte Kanarifuglene opp med sin kanskje svakeste angrepskamp for sesongen, og det i jubileumskampen som markerte at klubben har spilt 1000 kamper i vår øverste divisjon.

I stedet tok Ole Gunnar Solskjær sin største og mest overbevisende seier så langt som Molde-trener. Etter en jevnspilt 1. omgang, der Magne Hoseths straffescoring var det som skilte lagene, dominerte gjestene de siste 45 minuttene og vant fortjent 3-0.

- Molde er helt enkelt bedre enn oss. Det er ingen tvil om at de er det beste laget vi har møtt i år. Det var stor forskjell på lagene i dag, sier LSK-trener Henning Berg til Dagbladet.

Ole Gunnar Solskjær takker for de pene ordene, men forsikrer at ingen i Molde lar seg smigre altfor mye.

- Vi tar imot komplimenter, men vi veit at vi har ting å jobbe med, sier han.

- Var dette likevel årsbeste av dere?

- Det er vanskelig å si. Vi har spilt godt tidligere også, men ikke fått det vi har fortjent. Resultatmessig var dette i hvert fall årsbeste, sier Solskjær til Dagbladet.

Lillestrøm var brukbart med fram til Frode Kippe på klønete vis styrte et innlegg i eget bur 10 minutter etter pause. Mattias Mostrøm fjernet all tvil da han utnyttet en svak klarering og banket inn Moldes siste 20 minutter før slutt.

- Vi møtte et bra Molde-lag som holdt ballen i laget og var gode. Med den troppen de har, og satsingen de kan gjøre, er de et av de bedre lagene i Tippeligaen. De har jevnt over et solid lag, Hoseth og Thioune er gode, det samme er Pate Diouf, og Bugge er trygg og god i mål, sier Berg.  

Hestad kune fått rødt
Dommer Svein Oddvar Moen ble pepet inn i garderoben av Kanarifansen til pause, trolig av to årsaker:

• Daniel Berg Hestad slapp gult kort nummer to, og dermed rødt, da han klønete felte Nosa Igiebor etter 35 minutter. Dommer Moen viste nåde og lot MFK-kapteinen bli på banen.

• Davy Angan fikk straffe da han gikk i bakken like innenfor 16-meterstreken, i duell med Frode Kippe. På avstand kunne det kanskje se billig ut, men reprisene viste at Kippe satte ut en fot og at straffen kunne forsvares.

Magne Hoseth tok godt vare på muligheten fra 11-meteren, og sendte ballen hardt og lavt til venstre for Stefan Magnusson.

Molde-ledelse var kanskje en smule flatterende på det tidspunktet, etter at Lillestrøm hadde styrt det meste av spillet fram til da. Espen Bugge Pettersen ble sjelden satt på de store prøvene, men var trygg og god på det som kom.

Særlig da Björn Sigurdarson med fart og muskler tok seg forbi høyreback Kristoffer Paulsen Vatshaug på utsiden, og kom alene med keeper fra skrå vinkel. Bugge leste tidlig hva som var i ferd med å skje og kom seg helt oppi skuddet.

Mest imponerende hos vertene før pause var mannen som har fått en ny vår i 2011 - Erling Knudtzon. Den lynraske høyrekanten ble konsekvent spilt opp i bakrom, og viste ingen tegn til slitasje selv om han nesten spurtet mer enn han jobbet i løpet av de første 45 minuttene. Han høstet også hyllest fra Kanarifansen etter en gnistrende returløp som fratok Makthar Thioune en potensielt god mulighet.

Men det var Molde som kunne gå til pause med ledelse. Og idet 2. omgang startet hadde Ole Gunnar Solskjær gjort den jobben Svein Oddvar Moen kanskje burde gjort for ham - han lot kaptein Hestad bli igjen i garderoben.

- Dere var redde for et rødt kort?

- Så ærlig må vi være. Det var et par dueller hvor Daniel kom litt for seint, og Nosa ble litt for rask. Da blir det lett kort. Vi ble enige med Daniel om at det var best å bytte, sier Solskjær.

Berg Hestad selv følte han nærmet seg et rødt kort.

- Lillestrøm har kjappe, gode spillere så lenge de har krefter. Det første gule kortet var veldig greit. Da var Knudtzon på vei gjennom og jeg tok ham.

- Var du heldig som slapp kort da du felte Nosa etter 35 minutter?

- Nei, det synes jeg ikke. Men kanskje i situasjonen etterpå, med Søgård ute på høyresida. Han løp inn i kroppen min. Den kunne kanskje diskuteres. Akkurat da var jeg usikker på hva dommeren kom til å gjøre, sier Hestad til Dagbladet.

Kippe-selvmål
Molde klarte seg helt fint uten kapteinen, og doblet ledelsen etter 54 minutter.

Davy Angan utfordret Lars Kristian Eriksen og slo inn mot første stolpe. Der sto bare Frode Kippe, uten at noen Molde-spillere var i nærheten. Men det var mer enn nok for gjestene, for Kippe trodde åpenbart han hadde en motspiller i ryggen og kastet seg fram for å skli ballen unna. I stedet styrte han den rett på eget mål, Magnusson var utspilt og Molde ledet 2-0.

Etter den kalddusjen gikk Lillestrøm litt i oppløsning, og gjestene fikk mer og mer rom å boltre seg i.

Innbytter Mattias Mostrøm punkterte kampen da LSK-forsvaret ikke greide å klarere lenger ut enn til 11-12 meter, og skrudde ballen i lengste hjørne via fingertuppene til Magnusson.

Resten av kampen ble en ren transportetappe for Molde, som kunne trille ball relativt uanstrengt og kontrollere inn til en sterk borteseier.

Dagbladet kommer med reaksjoner fra Åråsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media