Molde er forbannet på RBK

MOLDE (Dagbladet): Molde- Viking 3-4. - Dette var for naivt og holder ikke til onsdag, sier Molde-trener Erik Brakstad. Bare det er et stort problem. Men enda større er det faktum at han ikke har så mange spillere å velge mellom. Og i den sammenhengen er han fryktelig irritert på Rosenborg.

- De proklamerer en ting - at de ønsker at Molde og resten av Tippeliga-lagene skal bli bedre - og så gjør de noe helt annet, sier Erik Brakstad til Dagbladet. - Det har blitt et mønster at Rosenborg går etter de samme spillerne som oss. Og jeg har fått høre fra pålitelige kilder at «uansett hva Molde byr så vil Rosenborg øke summen». # Og:

- Jeg har et intervju med André Schei Lindbæk liggende på kontoret mitt som beviser påstanden.

Fire eksempler

I følge Erik Brakstad gikk Schei Lindbæk til Molde fordi han valgte fotballmulighetene og sin egen utvikling framfor penger. Han sier også at han sitter på fire eksempler hvor Rosenborg - som offisielt ønsker Molde alt godt - har meldt seg på etter at Molde har kontaktet en ønsket spiller.

- Vi fulgte Tor Ogne Aarø tett og tok kontakt etter at vi hadde møtt Spjelkavik i cupen, sier Brakstad. - Han kommer jo fra vårt nærdistrikt. Men så var Rosenborg der og nå er han på Lerkendal. Uten å være i nærheten av å få spille.

- Har du tatt opp problemstillinga med RBK?

Veldig irritert

- Ikke formelt, men jeg har sagt til Nils Arne Eggen at de kjøpte Tor Ogne Aarø for at vi ikke skulle få ham. Han svarte ikke, sier Brakstad.

Mosse-stopper Tor Trondsen - kåret til Tippeligaens beste spiller i august - er også en kar som ifølge Brakstad passer inn i mønsteret.

- Vi prøvde å få Trondsen klar til Champions League, men han ble i Moss. Men bare inntil videre. Og slik jeg har forstått det går han nå på gress for Rosenborg. Hvilket betyr at også han snart er på Lerkendal.

- Og dette irriterer deg og Molde?

- Ja, veldig mye, sier Erik Brakstad til Dagbladet.

Grunn til bekymring

I tillegg kommer bekymringene etter gårsdagens hjemmelekkasje mot Viking. Hvor Moldes vilje til å angripe var langt større enn evnen til å forsvare seg.

Og derfor ble de tatt på en rekke overganger, overkjørt på midtbanen og spilt i fillebiter gjennom den bakre fireren. Posisjonsfeilene var så store at bare en total snuoperasjon kan redde Molde.

- Jeg er klar over det, sier Erik Brakstad etter Moldes tredje strake serietap. - Men vi har bevist gjennom de fire kvalifiseringskampene vi har spilt at vi er i stand til å omstille oss. Men vi har et forsvarsproblem fordi vi ikke har hatt anledning til å samspille en firer. Det har faktisk vært så ille at vi mot Skeid var nødt til å spille med fire sidebacker bakerst.

- Molde må stramme inn og spille langt bedre taktisk mot Porto, sier Viking-trener Poul Erik Andreassen. - Det samme gjelder for oss som skal ut i UEFA-cupen. For sjøl om denne kampen var morsom å se på kan man diskutere kvaliteten.

- Hvis Viking og Molde spiller på denne måten i Europa vil begge lag bli overkjørt.

Morsomt og svakt

Viking var best, eller kanskje bedre - minst dårlige - på Molde Stadion. Og - de fikk ledelsen da Jo Tessem ga bort ballen i eget straffelt etter bare ett minutt (0-1 Bjørn Berland). Og de tok den til både 1-2, 1-3 og 3-4 da Rikhardur Dadason, Bjørn Berland igjen, og til slutt Martin Knutsen fikk fosse gjennom Molde-forsvaret to minutter før slutt.

Uten forsvarende motstand.

I motsatt ende av banen var Andreas Lund for stor til å bli rørt. Eller for sterk. Han vant i hvert fall det meste og scoret to ganger som gir ham toppscorerstatus i Tippeligaen (17 mål). Og mellom disse lokale gledene var Daniel Berg Hestad der og headet inn et mål han også.

Mens vi andre satt og lurte på hvorfor det tok 64 minutter før André Schei Lindbæk fikk debutere.

- Han har bare trent to ganger med oss og trengte å se hvordan vi spiller, sier Erik Brakstad.

Det lærte han i går samtidig som han fort kunne snudd tristessen til hjemmeseier. Så derfor dette trygge råtips:

Spilleren Molde

fikk foran nesa på Rosenborg spiller fra start mot Porto. #

SLÅSSKAMP: Både Molde og Rosenborg ville ha

André Schei Lindbæk. Molde vant, fordi den tildigere Skeid-spilleren ikke gikk etter kronene, men sportslig utvikling.

SINT : MFK-trener Erik Brakstad mener RBK kjøper spillere for å hindre at de ender opp i Romsdal.