STRAFFESCORING: Johan Andersson sørget for poengdeling med sin straffescoring. Foto: Arnt E. Folvik / Dagbladet
STRAFFESCORING: Johan Andersson sørget for poengdeling med sin straffescoring. Foto: Arnt E. Folvik / DagbladetVis mer

- Molde er helt klart favoritt. Definitivt!

Lennartson tror på Molde-gull etter at Brann og Stabæk delte poengene.

TELENOR ARENA / OSLO (Dagbladet): • Stabæk - Brann 1-1

Med seier kunne lagene klatre til 2. plass på tabellen, men hverken Stabæk eller Brann klarte å legge press på Molde før deres kamp mot Lillestrøm mandag.

Stabæk førte det meste av kampen, men mot spillets gang ga Kim Ojo gjestene ledelsen i den første omgangen. Johan Andersson utlignet for gjestene, og sørget med det for poengdeling.

- Ut fra spill og sjanser føles det som vi hadde fortjent mer enn ett poeng, men tatt i betraktning at vi kommer under med 1-0, er jeg fornøyd.

- Brann er det laget som har gitt oss tøffest motstand i år, og jeg syns det var en god fotballkamp - med høyt tempo, sier Stabæk-trener Jørgen Lennartson til Dagbladet etter kampen.

Svensken er ikke i tvil om hvem som er favoritt i gullkampen.

- Molde er helt klart min favoritt til seriemesterskapet. Definitivt!

Elegant trio Stabæk førte det meste i den første omgangen, og anført av Pontus Farnerud, Mikkel Mix Diskerud og Johan Andersson kontrollerte de spillet.

Sistnevnte fikk en gyllen mulighet til å gi vertene ledelsen da han ble spilt alene med Leciejewski etter 22. minutter.

Svensken smalt imidlertid ballen i stolpen.

Ojo-mål Litt mot spillets gang — i allefall sjansemessig — skulle Brann få ledermålet etter klønete forsvarsspill av hjemmelaget.

Morten Morisbak Skjønsberg nølte da Kim Ojo jaget et langt oppspill, og Ojo snappet ballen og fant seg alene med Jon Knudsen.

Bjarni Eiriksson slang inn en takling som holdt på å sette nigerianeren ut av spill, men han holdt seg på bena og satt ballen forbi Knudsen.

Stabæk-dominans Andre omgang startet som den første: Stabæk førte an.

Et drøyt kvarter ut i omgangen skulle de blåstripete endelig få uttelling for dominansen.

Farnerud siktet inn Eiriksson med en glimrende bakromspasning, venstrebacken tok den elegant ned og prøvde å dytte den forbi Guastavino.

Urugayaneren veivet med armene, og dommer Svein Oddvar Moen hadde intet annet valg enn å blåse for hands, og dermed straffe til Stabæk.

Johan Andersson ekspederte ballen i mål.

På slutten vaiet det fram og tilbake, men ingen klarte å avgjøre til sin fordel.

Dermed har Molde en mulighet til å øke sin ledelse på tabelltoppen i morgen. Brann ble skjøvet ned fra 2. til 3. plass etter et tromsø vant sin hjemmekamp mot Fredrikstad.

PS! Stabæk har èn kamp til gode på dagens motstander Brann og kan kapre 3. plassen med seier i hengekampen.

SCORET FØRST: Kim Ojo scoret Branns mål i den første omgangen. Brann har aldri tapt når nigerianeren har funnet nettmaskene.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
SCORET FØRST: Kim Ojo scoret Branns mål i den første omgangen. Brann har aldri tapt når nigerianeren har funnet nettmaskene. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer