GULLPLAN: Molde-trener Ole Gunnar Solskjær har hatt en utfordrende sesong. Molde har ikke vært i nærheten av Rosenborg i kampen om gullet. Neste år tror 43-åringen det blir annerledes. Foto: Øyvind Godø / Dagbladet
GULLPLAN: Molde-trener Ole Gunnar Solskjær har hatt en utfordrende sesong. Molde har ikke vært i nærheten av Rosenborg i kampen om gullet. Neste år tror 43-åringen det blir annerledes. Foto: Øyvind Godø / DagbladetVis mer

Ole Gunnar Solskjærs gullplan i 2017:

Molde er nærmere nedrykk enn gull. Slik skal de få RBK ned fra gulltronen: - Uakseptabelt. Det er fælt

Molde er 21 poeng bak Rosenborg, men er likevel sterk i troen på at de kan slå trønderne i kampen om seriegullet neste år. Ole Gunnar Solskjærs menn har planen klar.

Følg Molde - Rosenborg fra kl. 18.00.

MOLDE (Dagbladet): Rosenborg kommer til å bli seriemester i årets Tippeliga og kan sikre gullet allerede i kveld på Aker Stadion mot erkerivalen Molde. Det vil være det komplette marerittet for Ole Gunnar Solskjærs menn, som ligger hele 21 poeng bak trønderne.

Avstanden ned til nedrykk er til sammenligning bare 15 poeng for sølvjaktende Molde.

- Vi skal ikke avgi poeng mot Rosenborg. Vi skal ikke la dem feire gull i Molde i kveld. Det får de gjøre på hjemmebane i stedet. Vi skal spolere festen og gi et varsko om hva som venter neste sesong. Det er uakseptabelt å ligge så langt bak som vi ligger nå. Det er fælt å se avstanden opp til RBK på tabellen, sier Solskjær til Dagbladet.

Planen for hvordan Molde skal ta tilbake tronen i 2017, er lagt for lengst. Prosessen er også godt i gang.

- Renoveringsfasen tok litt lenger tid enn vi trodde i vår, men vi ser at det går rette veien nå. Det er unggutter her som har brukt litt tid, men som kommer til å bli steingode. Vi er allerede godt i gang med å ta opp kampen med Rosenborg til neste sesong, forteller Molde-treneren.

- Jeg blir ikke overrasket om vi er bedre enn Rosenborg neste år. Vi kommer i hvert fall til å nærme oss og utfordre dem.

RUTINE: Daniel Berg Hestad (41) var kontinuitetsbæreren som gjorde Moldes unggutter bedre. I vinter la han opp etter kampene mot Sevilla. Ole Gunnar Solskjær medgir at savnet etter veteranens rutine har vært større enn han trodde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
RUTINE: Daniel Berg Hestad (41) var kontinuitetsbæreren som gjorde Moldes unggutter bedre. I vinter la han opp etter kampene mot Sevilla. Ole Gunnar Solskjær medgir at savnet etter veteranens rutine har vært større enn han trodde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Solskjærs savn

I løpet av de siste sesongene har Norges suverent beste lag fra 2014-sesongen mistet en rekke nøkkelspillere. I vinter la dessuten superveteranen Daniel Berg Hestad (41) opp etter at han la kronen på verket med storspill i Europa League.

Nå kommer Solskjær med en innrømmelse.

- Vi har savnet Daniel mer enn vi trodde. Vi har mange lovende unggutter, men vi har manglet rutine og fysikk. Dette har vi prioritert og fått inn i sommer. Det vil gjøre ungguttene enda bedre, og resultatene viser at det har begynt å løsne. Relasjonene sitter bedre, mener 43-åringen.

Björn Bergmann Sigurdarson (25) er en av spillerne som ble hentet inn i sommer som har rikelig med erfaring fra blant annet København og Wolverhamtpon.

- Det er godt å være tilbake. En viktig del av grunnen til at jeg kom til Molde, var Ole Gunnar. Vi har hatt et ønske om å jobbe sammen igjen, og jeg er glad for at jeg får lov til det. Han er en veldig dyktig trener, forteller islendingen til Dagbladet.

- Jeg har signert en 3,5 årskontrakt og håper å kapre flere gull i løpet av denne perioden. Jeg tror vi kan utfordre Rosenborg neste år, selv om de har vært klart best i år.

Gabrielsens stikk til Rosenborg

Molde-stopper Ruben Gabrielsen må ta ekstra ansvar i Vegard Forrens skadefravær. Han skal gjøre alt han kan for at trønderne ikke får juble for seriegull i kveld.

MAKSNIVÅ: I fjor høst herjet Molde og Ruben Gabrielsen med Fenerbahce og Robin Van Persie. Gabrielsen tror Molde kan gjøre det samme igjen om de kvalifiserer seg for Europa. Foto: EPA/TOLGA BOZOGLU
MAKSNIVÅ: I fjor høst herjet Molde og Ruben Gabrielsen med Fenerbahce og Robin Van Persie. Gabrielsen tror Molde kan gjøre det samme igjen om de kvalifiserer seg for Europa. Foto: EPA/TOLGA BOZOGLU Vis mer

- Hvis Rosenborg vinner gullet i Molde, vil det være veldig kjedelig. Men vi er klare for å ødelegge den trønderske festen. Vi skal slå dem, sier Gabrielsen.

Han tror Kåre Ingebrigtsens menn får en helt annen kamp om seriegullet neste år - og kommer med et lite stikk.

- Rosenborg har vært suverene i år, men de er ikke verdens beste lag, som det virker som de tror selv. De er ikke så gode. Jeg tror vi har gode sjanse til å slå dem neste år. Det er 50/50 mellom Molde og Rosenborg om gullet neste sesong, mener 24-åringen.

Etter ett poeng på seks kamper i sommer, stormet det rundt Solskjær. Flere Molde-supportere ville ha Manchester United-legenden sparket. Gabrielsen har forståelse for frustrasjonen som oppsto.

- Det er sånn det skal være. Det skal være temperatur. Det er bra at supporterne er engasjerte, men vi spillerne har alltid stått bak Ole Gunnar. Vi mistet aldri troen på at vi skulle snu det, forteller Gabrielsen.

- I stedet for å være negative, tenkte vi positivt og møtte opp på trening med godt humør og et felles ønske om å gjøre hverandre bedre. Vi er mer sultne, har fått i gang de nye spillerne og er klar for å slå tilbake. Rosenborg er advart, sier midtstopperen.

Advarselen gjelder både for kveldens kamp på Aker Stadion, som starter kl. 18.00, hvor Rosenborg kan sikre det lenge varslede seriegullet om de tar ett poeng eller mer. Men aller mest gjelder advarselen for gullkampen i 2017.