STORKAMPp: Kåre Ingebrigtsen og Nicklas Bendtner forbereder storkamp i Molde i dag. Til venstre Mushaga Bakenga, som er på vei bort fra klubben. Foto: Ole Martin Wold / NTB Scanpix
STORKAMPp: Kåre Ingebrigtsen og Nicklas Bendtner forbereder storkamp i Molde i dag. Til venstre Mushaga Bakenga, som er på vei bort fra klubben. Foto: Ole Martin Wold / NTB ScanpixVis mer

Eliteserien 2017

Molde-fansen: - Kan ikke fordra RBK, verken på banen eller tribunen

Molde må vinne mot Rosenborg i kveld for å henge med i gullkampen. På tribunen blir det garantert høy temperatur.

Molde - Rosenborg, på Eurosport klokka 18.00

Ingebrigtsen mot Solskjær. Bendtner mot Sigurdarson. Og Kjernen mot Tornekrattet. Duellene blir mange, på flere nivåer, når Molde tar imot Rosenborg på Aker Stadion klokka 18.00.

- Rosenborg er et lag vi absolutt ikke kan fordra, verken på banen eller tribunen. Det er en av kampene vi ser mest fram til, sier Svein Erik Jenset, leder for Molde-fansen i Tornekrattet.

- Vi kommer med fem busser og mange privatbiler. Når fløyta går, gjør vi alt for at andre lag skal tape for Rosenborg, sier Espen Viken, talsperson i Kjernen.

Full fyr

Rosenborg har 38 poeng og leder Eliteserien. Deretter følger Sarpsborg (33 poeng) og Molde (31). Seier til hjemmelaget vil bety at ligaen tar full fyr igjen.

Spesielt Rosenborg går inn i en vital uke. En Molde-skalp gjør at laget tar et langt steg mot gull for tredje år på rad. Torsdag venter Ajax i kvalifiseringen til Europa League.

INFERNO: Rosenborg-fansen kommer til Molde med fem busser i dag. Her fra et tilsvarende oppgjør i 2015. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix
INFERNO: Rosenborg-fansen kommer til Molde med fem busser i dag. Her fra et tilsvarende oppgjør i 2015. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix Vis mer

- Fantastisk herlig med rivalisering som dette. Kampen er viktig å vinne, sier Jenset i Tornekrattet. Helt svart-hvitt ser han likevel ikke på rivalene i Kjernen før infernoet som venter:

- Rosenborg-supporterne har klart å lage et veldig bra tribuneliv de siste åra. De har hevet seg mange hakk.

- Men de synger at de hater Molde ..?

- Ja, det er en gjenganger. Vi får se om de er kreative nok til å komme med noe nytt denne gang. Men igjen: Det skal være temperatur i sånne kamper.

Best i Norden

Om rosen fra Tornekrattet sier Viken:

- Det er trivelig at vi som motstandere kan kommentere hverandre sånn. Vi har ambisjoner om å bli best i Norden. Lerkendal stadion er et av få steder der trønderske mannfolk kan stå edru og vise følelser.

- Hva slags supporter-effekter planlegger dere på tribunen i kveld?

- Det forteller vi aldri på forhånd. Du får gå gjennom kampene de foregående åra og gjøre deg noen betraktninger.

Sterk periode

Både Rosenborg og Molde er inne i en sterk periode i Eliteserien. Rosenborg har ikke tapt siden 18. juni, 0-1 for Haugesund. Molde gikk sist på en smell 4. juni, for Sarpsborg, 0-1.

Manglende toppresultater i periode nummer to som Molde-manager har satt søkelyset på Ole Gunnar Solskjær.

- Han har fortsatt høy status i klubben. Vi kommer aldri til å glemme at han ga oss det første seriegullet, påpeker Jenset.

Og:

- Jeg merker at det kribler i kroppen før denne kampen.