Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Molde får 1,5 millioner for Leo-salg

MOLDE (NTB): Tvistenemnda i Norges fotballforbund har gitt Molde Fotballklubb medhold i krangelen med Rosenborg om Øyvind Leonhardsen. Molde får nå over 1,5 millioner kroner for salget av Leo fra Wimbledon til Liverpool, melder Romsdals Budstikke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Molde FK solgte Leonhardsen til Rosenborg etter 1991-sesongen for 995 000 kroner. Samtidig sikret Molde seg rettigheter ved alt framtidig salg av Leo.

 Da RBK solgte ham videre til Wimbledon for 7 millioner kroner i 1993, gikk 30 prosent eller 2,1 millioner kroner til Molde FK.

  Rosenborg var ikke like villige til å gi Molde en andel av salget da Liverpool bladde opp 43 millioner kroner for kristiansunderen i sommer.

 RBK fikk 5,9 millioner kroner ved overgangen og nektet plent å betale noe av dette videre til Molde FK.

Betenkt

Tvistenemnda i Fotballforbundet har enstemmig avgjort at Molde FK skal ha sin andel pluss renter av Liverpool-overgangen, til sammen noe over 1,5 millioner kroner.

  Administrerende direktør Frode Ohr er betenkt over Rosenborgs fremgangsmåte i saken.

 Han kritiserer også Rosenborg for manglende respekt for lover og regler i norsk fotball, i forbindelse med at klubben har tatt direkte kontakt med Molde-spillerne Odd Inge Olsen og Trond Andersen uten først å informere Molde FK.

 De to spillerne er under kontrakt, og ifølge Ohr ikke til salgs.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!