SCORET SITT FØRSTE: Vini Dantas scoret sitt første Molde-mål mot Sarpsborg. Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix
SCORET SITT FØRSTE: Vini Dantas scoret sitt første Molde-mål mot Sarpsborg. Foto: Svein Ove Ekornesvaag / ScanpixVis mer

Molde feiret gullet med å knuse Sarpsborg

Mottar pokalen i dag.

MOLDE (Dagbladet): • Molde - Sarpsborg 3-1

Kampen mellom Molde og Sarpsborg08 i kveld var av den typen som ikke burde analyseres i hjel. Molde er udiskutabel seriemester, mens Sarpsborg for lengst har rykket ned.

For Moldes del var dette, etter Ole Gunnar Solskjærs sigende, kampen som skulle gi svar på hvem som kan bidra neste år. Spillere som Vini Dantas, Zlatko Tripic, Krister Wemberg, Pål Erik Ulvestad og Elias Valderhaug var i startoppstillingen.

Etter at Øyvind Hoås brente en kjempesjanse for Sarpsborg allerede etter tre minutter var det seriemesteren sin tur til å ta over showet.

Tripic-assist Et knallhardt skudd fra Zlatko Tripic ble reddet til corner før Davy Claude Angan endelig kunne sette ballen i mål igjen på Aker Stadion. Scoringen kom etter flott forarbeid fra nevnte Tripic. Angan var nådeløs foran mål og banket ballen i mål fra seksten meter.

Om lag fem minutter senere var Angan på farten igjen. Denne gangen satt han fart mot Sarpsborg-forsvaret og rundlurte hele gjengen før han sendte til Dantas som plasserte ballen i motsatt hjørne fra seks-syv meter. Dette var Dantas? første mål for Molde.

Etter 21 minutter fikk Molde et mål annullert for offside da Knut Olav Rindarøy banket ballen i nota fra rundt tjue meter. Angan stod rett foran mål og forstyrret keeper i det ballen var på vei mot mål. En korrekt avgjørelse.

Rundt halvtimen ut i kampen fikk vi servert nok et perlemål. Denne gangen var det gjestenes Morten Giæver sin tur til å presentere seg.

En nydelig dragning og et perfekt plassert skudd fra seksten meter ga de få gjestende supporterne grunn til å juble.

I andre omgang fikk Molde-publikummet sjansen til å ta et verdig farvel med José Mota, da den populære brasilianeren ble byttet inn for Pål Erik Ulvestad. Like etter at han kom inn fikk nevnte Mota sjansen til å si takk og farvel til byen og klubben, men volleyforsøket ble blokkert.

Etter 64 minutter var det dog Magne Simonsen som skulle bidra med sin kandidat til årets mål da han fra 25 meter klinte ballen opp i vinkelen etter en klønete klarering fra Sarpsborg-forsvaret.

God Angan Davy Claude Angan hadde en av sine bedre dager på Aker Stadion i kveld,  og etter 73 minutter fintet han ut hele Sarpsborg-forsvaret nok en gang før han fra skrått hold plasserte ballen i motsatt stang og ballen så fant veien i klypene til keeper Joacim Heier.

Til Angans store fortvilelse.

Også gjestene hadde sine sjanser i løpet av omgangen. Innbytter Jason Roberts stupheadet ballen til side for Molde-målet, mens Øyvind Hoås nok en gang sendte ballen til side for mål i det han forsøkte å skru ballen opp i vinkelen før han senere sendte ballen utenfor nok en gang.

Det var ikke Hoås? dag på sin gamle hjemmebane i dag.

Strålende Angan I det kampen passerte 89 minutter fikk Angan nok en sjanse til å plusse på scoringskontoen, men nok en gang stod stanga i veien for en ball som så ut til å være på god vei mot vinkelen.

Ellers var de siste minuttene av kampen relativt hendelsesfattige og Molde safet seg inn til nok en seier i årets sesong. Med god margin. Akkurat som poengdifferansen ned til utfordrerne.

Og det med god margin.

ÆRESVAKT: Sarpsborg-spillerne sto æresvakt for Molde-spillerne før kampen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
ÆRESVAKT: Sarpsborg-spillerne sto æresvakt for Molde-spillerne før kampen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix Vis mer