<strong>GAVEN:</strong> Pape Pate Diouf (t.h.) scorer ettermiddagens første i Moldes jubileumskamp, Daniel Chima Chukwu og Mattias Moström (t.v.) jubler med.
Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix
GAVEN: Pape Pate Diouf (t.h.) scorer ettermiddagens første i Moldes jubileumskamp, Daniel Chima Chukwu og Mattias Moström (t.v.) jubler med. Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix Vis mer

Molde feiret seg selv med tabelltopp

Diouf og Hoseth senket Sogndal, og sørget for perfekt jubileum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MOLDE (Dagbladet): • Molde - Sogndal 2-0

Molde ble siftet på denne dato for nøyaktig 100 år siden. Derfor var stadion i Molde fullsatt og hjemmelaget spilte i stripete drakter.

Men det tok 41 minutter før Pape Pate Diouf kom med den første presangen.

Et vakkert angrep hvor Thioune spilte til Chukwu Chima, som igjen spilte Diouf gjennom på én touch. Diouf slår ballen kontrollert ned til høyre for Udjus, som var sjanseløs.

Tett på Sogndal som spilte med tre mann i forsvarslinja var hissige på mannsoppdekningen i midtbanen og Molde slet med å skape fart rundt på kantene.

Sogndal leverte til tider solid laginnsats og godt forsvarsspill. Even Hovland var den virkelige hærføreren i Sogndals forsvar.

Selv om første omgang til tider var tam og kjedelig, inviterte Moldes midtbane til små fester av spill inne i mellom.

Hoseth Andre omgangen fortsatte slik første sluttet, ikke de store hendelsene og Sogndal begynte å ta større grep. Mange fryktet at 100-årsdagen skulle spoleres av en utligning fra Sogndal.

Magne Hoseth tok ansvar. Med strak rist, stod han rolig på 20 meter og klemte til en suser av de sjeldne. Festen kunne ta til for alvor. Minuttene etter skapte hjemmelaget sjanser på løpende bånd. Tverrliggeren kom i veien for 3-0 rundt minuttet etter Hoseths perlemål.

Sogndal var svært nære en redusering fire minutter før slutt, men Espen Bugge Pettersen fikk slått det harde skuddet til sides.

De siste minuttene kjørte Molde ned på krabbegir og koset seg i solskinnet mens de tok i mot trampeklapp, sang og jubel fra en fullsatt stadion.

Molde gikk av banen som en lykkelig 100-åring på toppen av tippeligatabellen.

<strong>TIFO:</strong> Før Molde mot Sogndal på stadion i Molde søndag ettermiddag. (Tifo er en forenkling av det italienske ordet tifosi, som betyr supporter. Med tifo mener man tribunearrangementer utført av supportere, iflg Wikipedia)


Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
TIFO: Før Molde mot Sogndal på stadion i Molde søndag ettermiddag. (Tifo er en forenkling av det italienske ordet tifosi, som betyr supporter. Med tifo mener man tribunearrangementer utført av supportere, iflg Wikipedia) Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer