Molde festet gullgrepet - nå skal RBK få pes

NADDERUD (Dagbladet): - Vi skal pese Rosenborg i hele høst. Trond Sollied hevder at trønderne aldri har vært bedre, men de skal ikke få fred ett sekund. Så høyt må vi tore å legge lista, sier Molde-trener Erik Brakstad til Dagbladet. Samtidig krever han at landslagssjef Nils Johan Semb tar ut Daniel Berg Hestad og Odd Inge Olsen i troppen mot Romania.

- Minst to Molde-spillere må på landslaget. Vi er Tippeligaens mestscorende lag (50) og leder med fire poeng. Døra bør stå åpen for Hestad og Olsen, sier Brakstad. Han er langt fra overrasket over at romsdalingene er ubeseiret etter 17 serierunder.

Molde la lista høyt allerede etter vinterens treningskamper, og Brakstad uttalte i april at laget skulle kjempe jevnt med Rosenborg.

Gradvis utvikling

- Den oppgaven har vi greid i 17 serierunder. Jeg ser ingen grunn til at noe annet skal skje de siste ni rundene.

- Utviklingen har gått sin gang gjennom hele sesongen, og spillerne har fått mer rutine.

Brakstad nevner følgende årsaker til Molde-framgangen:

  • Fokus på prestasjoner.
  • Bra balanse mellom rutine og yngre spillere.
  • Fin blanding av tekniske og sterke folk.
  • Andreas Lund er ekstrem i lufta.
  • Jo Tessems inntreden har gitt laget en ny dimensjon.

- Og ingen må undervurdere betydningen av at Anders Hasselgård og Thomas Mork har tatt steget og blitt A-lagsspillere. Det er viktig for en klubb å få fram ungdom fra egne rekker.

Tøft program

Men Molde kan fort gape over for mye i innspurten. Laget kjemper om seriegull. De spiller kvartfinale i cupen mot Brann 8. september. Og tirsdag er det UEFA-cupkamp mot CSKA Sofia.

- Kampprogrammet kan bli tøft, Brakstad?

- Det er vi fullstendig klar over. På den annen side har vi 22- 23 mann som kan gå inn og gjøre en jobb. I tillegg er Ole Bjørn Sundgot og Trond Strande klare igjen etter skader.

- Vi frykter ikke høstsesongen. Tvert imot, vi gleder oss fryktelig.

- Og hva skjer hvis Molde står tomhendt når sesongen er over?

- Det vil bli en nedtur. Men greier vi å være lojale mot spillestilen, kommer resultatene av seg sjøl, sier Erik Brakstad.

<B>UTEN DRILLO-EFFEKT: John Carew </B> prøvde, men han og kompisene fra Vålerengas idrettsforening hadde tydeligvis ikke merket noe til Druillo-effekten i går. Brann var det klart beste laget og burde ha vunnet 6-0. Men i morgen vil professor Olsen være på plass, og kanskje han har noen mirakelpiller i lomma.