Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Molde fikk avslag på cup-anken

NFFs ankeutvalg har avslått Moldes anke. Dermed spiller Start semifinale mot Viking i cupen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges Fotballforbund offentliggjorde i formiddag resultatet av ankesaken etter cupdramaet mellom Start og Molde. Ankeutvalget hadde forståelse for Molde FKs mening om at det ikke burde få så store konsekvenser å benytte en spiller som ikke er navngitt, men viser til både spilleregler protest- og sanksjonsreglementet som er klare på dette punktet.

NFFs pressemelding:

NFFs Ankeutvalg fant ingen grunn til å endre Forbundsstyrets beslutning om å tilkjenne Start seieren i NM-kvartfinalen mot Molde.

Ankeutvalget hadde forståelse for at Molde FK mente at det ikke bør få så store konsekvenser å benytte en spiller som ikke er navngitt, men bemerket at både spillereglene og protest- og sanksjonsreglementet er klart på dette punktet.

Spilleregel 3 sier klart at «Reserver som ikke er navngitte ikke kan benyttes».

Ankeutvalget bemerket at det ofte vil være ulike syn på behovet for og berettigelsen av å nedlegge protest. Men når protesten foreligger må ansvarlig myndighet forholde seg til de regler som er fastsatt i kapittel 6 i Protest- og sanksjonsreglementet.

Kapittel 6 ' 6-5.1. sier klart at «Deltar en spiller i kamp uten å være berettiget til det og protest innleveres, skal kampen regnes som tapt for klubben som benyttet spilleren».

Ankeutvalget bemerket at dette er en meget gammel bestemmelse, og siden bestemmelsen er så vidt klar, hadde utvalget vanskelig for å tro at lovgiver ikke kan ha ment at den ikke skal være absolutt.

I forhold til IK Starts ønske om omkamp bemerket ankeutvalget følgende: «Når det nedlegges protest bør den som protesterer være kjent med de konsekvensene dette medfører, hvilket IK Start tydelig har vært fullstendig klar over, med henvisning til klubbens protestskriv. Utvalget har ingen mulighet til å kompromisse omkring bestemmelser i anksjons- og protestreglementet (...).»

Ankeutvalget avviste samtidig sammenligningen med Vålerenga Fotballs forseelse tidligere i år, da dette forhold ble tatt opp administrativt, og ikke på grunnlag av en korrekt formell protest.

(Dagbladet.no)