Molde fikk nei av Solskjær

Forlater aldri Ferguson i United.

SJEFEN: Ole Gunnar Solskjær hørte på hva Molde sa, men forteller at han blir i Manchester United så lenge han er ønsket av Alex Ferguson. AFP/ANDREW YATES
SJEFEN: Ole Gunnar Solskjær hørte på hva Molde sa, men forteller at han blir i Manchester United så lenge han er ønsket av Alex Ferguson. AFP/ANDREW YATESVis mer

||| (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær (37) sa seg villig til å prate med trenerjaktende Molde denne uka.

Nå er det gjort, og Manchester Uniteds B-lagstrener blir ikke Uwe Röslers etterfølger på Røkkeløkka ved nyttår. Selv om han synes utviklingen i gamleklubben MFK er spennende.

Avhengig av Fergie - Det har vært mye spekulasjoner etter at jeg kjøpte meg hus i Kristiansund og sa jeg ville snakke med MFK hvis de var interesserte. Derfor snakket vi på telefon, og jeg syns det er greit å få det gjort unna. Men nå har jeg jobb i Manchester United og derfor har jeg bedt MFK om forståelse for det. Dette er ikke aktuelt nå, sier Solskjær til Romsdals Budstikke.

De som lurer på hvor lenge Solskjær blir på Old Trafford kan følge med på United-sjef Alex Ferguson.

Skotten har styrt laget siden 1986 og fyller snart 69 år. Manageren er nøkkelen til at den tidligere landslagsspissen fortsatt er i klubben han spilte for fra 1996 til 2007.

- Jobben min der er avhengig av ham, for å si det slik. Hadde ikke han vært manager i United nå, så hadde ikke jeg vært der heller. Vi har et veldig godt forhold, og jeg trives veldig godt med å jobbe under ham. Jeg blir der så lenge sjefen er der, det er det som er planen, sier Solskjær til lokalavisa.

Nordmannen har flere ganger ytret frampå om at han en gang i framtida ønsker seg managerjobben i United. Nå gjentar han det er høyst usannsynlig at en reservelagstrener blir Fergusons arvtaker, fordi slikt bare har skjedd i Barcelona.

Skryter av Keane - Når du jobber i denne klubben, så har du lyst til å bli manager i denne klubben langt frem i tid, med den historien klubben har. Sjefen (sir Alex Ferguson) er veldig, veldig vanskelig å følge etter, sa Solskjær til TV 2 Sporten i september.

Tidligere har Solskjær snakket varmt om sin tidligere lagkamerat, Roy Keane. Iren måtte gå fra Sunderland etter noen ruglete sesonger, og er nå sjef i Ipswich.

- Roy er veldig ydmyk. Han vet han ikke er et ferdig produkt, og at han ikke nødvendigvis er det før om ti år. Jeg er ikke mannen som skal peke ut Manchester Uniteds managere, men han har mentaliteten til å lede en toppklubb, sa Solskjær.

FAVORITTEN: Solskjær trakk fram Roy Keane da han ble spurt om hvilke gamle United-kollegaer han hadde tro på som manager. Foto: AFP/ANDREW YATES
FAVORITTEN: Solskjær trakk fram Roy Keane da han ble spurt om hvilke gamle United-kollegaer han hadde tro på som manager. Foto: AFP/ANDREW YATES Vis mer