VIL OVERRASKE PÅ NY: Molde herjet med Fenerbahce for to uker siden. I morgen vil de gjøre det samme med Ajax. Foto: Scanpix
VIL OVERRASKE PÅ NY: Molde herjet med Fenerbahce for to uker siden. I morgen vil de gjøre det samme med Ajax. Foto: ScanpixVis mer

Molde finpusser planen som skal sjokkere Ajax

- Vi legger siste hånd på verket.

Molde sjokkerte Fenerbahçe i gruppespillet i europaligaen for to uker siden. Daniel Berg Hestad tror Ajax er bedre forberedt enn tyrkerne, men håper på en ny sensasjon.

Få hadde trodd at Molde skulle slå hjemmesterke Fenerbahçe i heksegryta i Tyrkia 3-1. Moldenserne selv gikk med innstilling til kampen om å ta tre poeng. Oppskriften lyktes de fullt ut med.

- Jeg tror nok utgangspunktet til alle involverte parter i gruppen er at de så på oss som en underdog, et lag de måtte slå for nå målene sine, sa Molde-trener Erling Moe til klubbens hjemmeside.

Veteranen Berg Hestad tror det blir vanskelig å overraske torsdagens motstander på samme måte. Han forventer et fullt fokusert Ajax-lag i Molde.

- De har nok fått med seg resultatet mot tyrkerne. Jeg tror ikke de undervurderer oss i det hele tatt. Vi må spille opp mot vårt beste for å vinne. Det har vi gjort før i Europa og det kan vi gjøre igjen, sa Berg Hestad.

Brudd 40-åringen har selv spilt i nederlandsk fotball i perioden 2003 til 2005 for Heerenveen. Midtbanespilleren kjenner godt til fotballkulturen i landet og klubben Ajax. Han tror nøkkelen til seier er å skape brudd.

- De vil nok presse oss høyt, men også spille ballbesittende fotball. Jeg tror de vil ha ballen mer enn oss, så får vi se om vi klarer å flytte beina raskt nok til å få de bruddene vi vil, sa Berg Hestad.

Også Moe er klar over hva som venter i annen gruppespillskamp i europaligaen torsdag. Den midlertidige treneren har slagplanen klar, men vil ikke røpe for mye.

- De er et godt fotballag. De bruker kantene sine veldig mye, er ballsikkert, varierer mellom høyt og lavt press og mellom direkte og ballbesittende. Vi holder på å legge siste hånd på planverket vårt. Vi skal i hvert fall være kjempegodt forberedt, sa Moe.

Tradisjonsrik motstander Ajax er et navn som vekker minner hos mange fotballinteresserte. Klubben har stolte tradisjoner i europeisk klubbfotball. Nederlenderne har blant annet vunnet serievinnercupen/mesterligaen fire ganger. Forrige triumf kom tilbake i 1994/95.

- De har hatt innflytelse på europeisk fotball, selv om det har vært noen år siden de har vært helt der oppe. Ajax er navnet som klinger god, en klubb alle har hørt om. Det gjør at det blir interessant for dem rundt oss, og med det håper vi at folk møter opp og lager skikkelig stemning, sa Moe.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram