Molde forandret fødselsdato på spiller

I går var Aliou Coly 23 år, i dag er han 20.

STRIDENS KJERNE: Molde forandret fødselsdato på Aliou Coly etter at motstander vurderte å legge inn protest. Foto: Moldefk
STRIDENS KJERNE: Molde forandret fødselsdato på Aliou Coly etter at motstander vurderte å legge inn protest. Foto: MoldefkVis mer

(Dagbladet): I går tapte DIF 4-1 for Molde 2 i 2. divisjon. Etter kampen oppdaget DIF at Molde brukte fire spillere fra førstelaget til Molde som er over 22 år på banen samtidig. Det er i så fall et regelbrudd da det bare er lov til å bruke tre spillere som er over 22 år. Derfor ville DFI legge inn protest etter kampen, skriver Amta.no.

Aliou Coly var i følge Moldes spillerprofil på deres egen hjemmeside født 14.09.1990 i går, men i dag var det rettet til 10.12.1992. Det betyr at Coly, som var en av de fire overårige som ble brukt i kampen, ikke lenger er for gammel.

- Det var noe vi delvis oppdaget selv. Det er et rotterace i bunnstriden der, og det er mange som sitter å følger med. Jeg tror det er mange som følger med nå, og lurer på hva som skjer, sier sportslig leder i DFI, Lars Smith, til Dagbladet.

Molde hevder på sin side at de ikke skjønner hvorfor fødselsdatoen i utgangspunktet var feil på deres egen hjemmeside.

- Vi fikk beskjed om at det var feil, og rettet opp i det, sier Moldes medieleder Per Lianes til Dagbladet.

Ifølge Molde står det i senegaleserens pass at han er født 10. desember 1992. Det skal være denne fødselsdatoen Fotballforbundet opererer med.

- Merkelig Smith syns det er merkelig at Aliou Coly spilte U23-fotball for Senegal i fjor da han skal ha vært 19 år gammel. Smith påpeker også at flere, deriblant FiFA, oppgir at Coly ble født 14.09 1990.

- Faktum er at for Drøbak-fotball så ender vi på fjerde eller femteplass. Sett i lys av fair play og slike ting, så skal rett være rett. Når vi oppdager at det er noe feil, så føler vi at vi bør si ifra. Nå er det klubber i topp og bunn som følger denne saken tett. Det blir spennende å se hva som kommer ut av det, sier Smith.

Det ville derimot fått betydning for Molde 2 om poengtrekk ble utfallet i denne saken, for da ville klubben mest sannsynlig rykket ned. I lys av de siste hendelsene vil ikke DFI legge inn protest likevel.

UEFA har på sin side oppført at Coly er født 10. desember 1992.