Molde forsvarte NM-gullet på straffer

Rosenborg hadde NM-gullet for G19 i sin hule hånd, men Moldes unggutter snudde kampen og vant på straffer etter at det sto 2-2 etter ordinær tid lørdag.

JUBEL: Erling Braut Håland og Moldes unggutter vant NM-finalen i G19 mot Rosenborg. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
JUBEL: Erling Braut Håland og Moldes unggutter vant NM-finalen i G19 mot Rosenborg. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Andreas Helmersen satte ballen i nettet rett før pause, mens Erik Botheim økte ledelsen etter 65 minutter. Rosenborgs juniortrener Roger Naustan bekreftet før kampen at det kan bli aktuelt for Botheim å spille både juniorfinale og seriekamp mot Viking søndag.

Molde reduserte imidlertid umiddelbart etter Botheims 2-0-mål ved Elias Edison Mordal, og etter å ha satt inn Erling Braut Håland ved pause kom mål nummer to etter 75 minutter. Martin Ove Roseth steg til værs på en dødball.

Etter målløse ekstraomganger holdt Moldes unggutter hodene kaldest fra elleve meter. Molde vant 5-4 på straffer og forsvarte NM-gullet fra i fjor.

Det er ikke bare Erling Braut Håland som har arvet gode fotballgener på disse to juniorlagene. For Molde var Daniel Berg Hestads sønn, Tobias Hestad i troppen. I tillegg var Tobias Svendsen, yngre bror av Hammarbys Sander Svendsen som var med på fjorårets cupfinale, sentral på finalelaget.

For Rosenborgs G19-lag spilte Tobias Bjørnebye, sønn av Stig Inge, og Filip Brattbakk, sønn av Harald Martin. I tillegg har Teodor Berg Haltvik en meget kjent tante som har gjort det skarpt på håndballbanen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer