FEIRET SEIEREN:  Moldes Fredrik Gulbrandsen (t.v.), Daniel Berg Hestad, Knut Olav Rindarøy, Emmanuel Ekpo, Ørjan Håskjold Nyland, Vegard Forren og Magne Hoseth (t.h.) under feiringen i Molde etter cupfinalegullet. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix
FEIRET SEIEREN: Moldes Fredrik Gulbrandsen (t.v.), Daniel Berg Hestad, Knut Olav Rindarøy, Emmanuel Ekpo, Ørjan Håskjold Nyland, Vegard Forren og Magne Hoseth (t.h.) under feiringen i Molde etter cupfinalegullet. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB ScanpixVis mer

Molde Fotballklubb får kritikk for feiring med alkohol

Feiret cupgull med øl i hånda.

(Dagbladet); Molde slo Rosenborg 4-2 i cupfinalen på Ullevaal 24. november i fjor.

Nå skriver rbnett at Molde kommune har mottatt flere henvendelser fra publikum, som reagerer på feiringen utenfor Aker Stadion.

Feiret med øl Flere skal ha reagert på at spillerne feiret foran publikum med ølflasker i hånda.

Rbnett gjengir et brev som er sendt til Aker Stadion, ved Molde Business Club, hvor drifts- og forvaltningsavdelingen i Molde kommune kritiserer dette.

Saken vil bli referert i drifts - og forvaltningsutvalget mandag i neste uke.

«Molde kommune er glad for MFKs seier i Fotball-NM. Kommunen og innbyggerne er stolte av klubben.
Når det gjelder feiringen vil vi på vegne av tilsynsmyndigheten for skjenking av alkoholholdige drikkevarer bemerke et par forhold rundt feiringen.
Flere henvendelser fra publikum har gjort oss oppmerksom på videoklipp på internett som viser mottakelsen av laget ved stadion og i Bjørnsonhuset. Videoen viser flott begeistring, stolthet og engasjement slik det skal være. Videoene viser imidlertid også spillere som feirer med ølflaske i hånda.
Molde kommunestyre har med bakgrunn i alkoholloven, vedtatt retningslinjer for salg og skjenking av alkoholholdig drikk. Åpenlys drikking utendørs (utenfor skjenkeområdet) og med barn og unge tilstede, i tilknytning til idrettsaktivitet er i strid med lov og retningslinjer, og sikkert også i strid med det MFK og idrettslivet ellers ønsker å signalisere», skriver kommunen i brevet.

Klubben beklager Ole Jakob Strandhagen, økonomisjef i Molde Fotballklubb, beklager overfor Romsdals budstikke at spillerne feiret med alkohol i hånda utenfor stadion.

- Molde Fotballklubb beklager dette på det sterkeste overfor kommune og publikum. Det er ikke slik vi vil framstå som klubb. Fotballspillerne er forbilder for barn og unge, og dette (med alkohol) er ikke riktig måte å feire på, sier han til avisa.