Molde gikk mot bragd, så kom kalddusjen:
- Irriterende

Partizan snudde kampen etter Moldes perlescoring. Håpet om avansement lever likevel videre.

1-0-SCORINGEN: Moldes Mathis Bolly setter inn 1-0 like før hvilen. Like etterpå utliknet Partizan. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
1-0-SCORINGEN: Moldes Mathis Bolly setter inn 1-0 like før hvilen. Like etterpå utliknet Partizan. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Partizan - Molde 2-1 (1-1)

Partizan taper sjeldent på eget gress, men i kveld gikk kampen mot Molde for tomme tribuner. Det var straffen fra UEFA etter rasistiske tilrop fra egne supportere under kampen mot Malatyaspor i forrige runde.

De eneste som var på plass på tribunen i Serbia var noen gutter fra klubbens U14-lag. Dermed slapp Molde den berømte heksegryta i Beograd.

Det var samtidig et solid mannskap Molde skulle bryne seg på i playoff-kampen, et lag med mye Europacup-spill på CV-en.

Den første omgangen var preget av få sjanser til begge lag, som var effektive da sjansen først dukket opp. Først hamret innbytter Mathis Bolly ballen i mål fra distanse, før hjemmelaget utliknet minuttet etterpå.

Avgjørelsen falt fem minutter før slutt etter et fint angrep av Partizan, som ikke imponerte i kveld, men som var effektive.

- Resultatet i seg selv er ikke så galt. Men det er irriterende, for jeg syns vi har veldig god kontroll på dem i en bortekamp som vi nekter dem mange store sjanser. Så det irriterer meg at vi slipper inn disse to baklengsmålene, for jeg syns de kommer for lett til det ved de to anledningene, sier Molde-trener Erling Moe til MAX etter kampen.

OPPHETET: Det oppstod full krangel mellom Skeid-trener Tom Nordlie og Starts keeper Jonas Deumeland etter et omdiskutert rødt kort. Video med tillatelse fra Eurosport Vis mer

Praktscoring

Molde kunne fort tatt ledelsen etter 12 minutter da Magnus Wolff Ekrem hamret til fra rundt 17 meter, men keeper Vladimir Stojkovic fikk akkurat hånda på ballen i det den var i ferd med å passere ham.

Hjemmelaget stilte blant annet med det 16 år gamle talentet Filip Stevanovic, som tidvis imponerte i den første omgangen, før han ble byttet ut etter en snau times spill.

Partizan imponerte på sin side ikke på eget gress før hvilen, og Molde fikk det veldig lett med å stoppe det lille som kom av offensive forsøk.

Moldes Erling Knudtzon måtte ut med skade etter en snau halvtime, og inn kom Mathis Bolly.

Det skulle vise seg å være hell i uhell.

For like før hvilen dro Bolly seg forbi to mann og dunket ballen via begge stolpene og i mål - en perlescoring. Molde hadde ikke skapt mye før pause, men var effektive da det gjaldt.

Det var også Partizan, som slo tilbake umiddelbart. Ballen ble slått langt til Zoran Tosic på høyrekanten. Han fant etter hvert Seydouba Soumah, som elegant vendte bort Etzaz Hussain i boksen før han sendte ballen i målet bak Alex Craninx.

- Nei, nei, nei det er for enkelt, mente MAX-kommentator Tor Ole Skullerud.

Sjansefattig

Den andre omgangen var ikke mye å skrive hjem om når det gjaldt hendelser.

Molde virket å være fornøyde med sitt bortemål, mens Partizan sleit med å skape stort, fram til innbytter Takuma Asamo plutselig bommet på nærmest åpent mål kvarteret før slutt.

Likevel fikk hjemmelaget den avgjørende scoringen fem minutter før slutt, etter at de rullet opp med fine kombinasjoner på venstresiden. Det endte med at Tosic sendte de få publikummerne på stadion til himmels med sin scoring.

Til tross for at Molde leverte en solid kamp i Beograd, har laget et mye tøffere utgangspunkt med det sure baklengsmålet i sekken.

- Jeg syns vi har muligheter. Vi er gode hjemme og vi kommer til å score hjemme, det er vi trygge på, sier Moe om muligheten for avansement.

Returoppgjøret i Molde spilles 29. august 19.00.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer