GULL PÅ GULL: Bjørn Rune Gjelsten og Ole Gunnar Solskjær i hyggelig samtale. Gjelsten tror at Solskjær blir i klubben i flere år. Foto: Bjørn Langsem
GULL PÅ GULL: Bjørn Rune Gjelsten og Ole Gunnar Solskjær i hyggelig samtale. Gjelsten tror at Solskjær blir i klubben i flere år. Foto: Bjørn LangsemVis mer

- Molde gjør som meg: Vinner tre på rad

Gjelsten spår mer suksess - med eller uten Solskjær.

(Dagbladet): Bjørn Rune Gjelsten vant tre strake VM-gull (2002, 03 og 04) offshore class 1, båtsportens formel 1.

I helga ledet Ole Gunnar Solskjær Molde Fotballklubb til klubbens andre strake seriegull. Gjelsten har vært en tung økonomisk støttespiller i Molde i mange år, og ser ingen mørke skyer i horisonten for klubben under Solskjærs ledelse.

Han drister seg allerede på til påstanden om et nytt seriegull neste år.

- Kopierer meg - Jeg tror Molde kopierer meg. Jeg var den første som vant tre VM-gull på rad. Jeg tror Molde også blir mestre tre år på rad, sier Bjørn Rune Gjelsten og gliser rått.

Finansmannen var selv tilstede på stadion da Molde sikret seriegullet søndag. Gullet ble feiret på behørig vis med en bedre rødvin. For Gjelsten var det andre strake seriegullet bekreftelsen på at klubben har etablert seg i toppsjiktet i norsk fotball i årevis framover.

- Ingen døgnflue - Dette gullet var både fantastisk og viktig. Det bekrefter at Moldes suksess ikke er noen døgnflue. Den er kommet for å bli, slår Bjørn Rune Gjelsten fast overfor Dagbladet.

Da han og Kjell Inge Røkke i sommer klarte å overtale suksessmanager Ole Gunnar Solskjær om å avvise flørten fra Aston Villa, så ble partene enige om at Solskjær — som har kontrakt med Molde ut 2014-sesongen — blir i klubben minst ut 2013 før han eventuelt tar steget videre til en større klubb utenlands.

Skal ikke stå i veien Om Solskjær var attraktiv i utlandet fra før, så vil navnet hans, etter to gullår i Molde, nå havne på lista over aktuelle kandidater i alle klubber som er på managerjakt.

Gjelsten har likevel god tro på at Solskjær blir i Molde i flere år til, men legger ikke skjul på at de også er forberedt på at samarbeidet en dag også vil ta slutt.

- Ole Gunnar og vi har en god forståelse om veien videre, og det er at han blir i Molde i en del år framover. Men samtidig; Ole Gunnar er en fantastisk person som helt sikkert får nye tilbud. Kommer det et unikt tilbud fra en toppklubb, med stor T, så skal vi selvsagt sette oss ned og diskutere det.

- Om Ferguson pensjonerer seg og ønsker seg Solskjær som erstatteren i United, så skal ikke vi sette foten ned. Det skulle bare mangle, sier Bjørn Rune Gjelsten til Dagbladet.

Ikke uerstattelig
Og legger til:

- Ingen er uerstattelige. Og ingen blir for alltid. Vi jobber for at klubben skal overleve på lengre sikt, uavhengig av enkeltspillere.

- Har Ole Gunnar en klausul i kontrakten om at han kan reise dersom en Premier League-klubb ønsker ham?

- Det vil ikke være riktig av meg å diskutere detaljer i hans kontrakt.

- Er dere i dialog om å forlenge avtalen som går ut i 2014?

- Det har ikke vært diskutert ennå. Men det er naturligvis noe den sportslige ledelsen i klubben vil se nærmere på.  

Suksesskriterier Gjelsten gir naturligvis Solskjær en stor del av æren for suksessen Molde opplever nå, men viser samtidig til at det er flere faktorer som spiller inn.

* Fotballkultur over tid.
- Vi har hatt to blad Fuglset, Brakstader, og flere Hestad?er, Arne Legernes, osv. Folk som er en del av interiøret i klubben. I Molde har vi bedre enn i mange andre klubber klart å ta vare på fotballkulturen.

* Administrasjon.
- Molde har den beste administrasjonen, ledet av Tarje Nordstrand  Jacobsen, i norsk fotball.  Uten den profesjonaliteten i klubben ville det vært utenkelig for Aker-systemet og andre å involvere seg så tungt. Da ville det vært for tilfeldig.

* Solide støttespillere.
- Kjell Inge Røkke og jeg har 20-årsjubileum som medspillere i fotballklubben. Det har skapt stabilitet, ro og fokus, sier Bjørn Rune Gjelsten.

GULLGUTTER: Molde sikret seriegullet søndag. Her er Magne Hoset klar til å løfte pokalen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
GULLGUTTER: Molde sikret seriegullet søndag. Her er Magne Hoset klar til å løfte pokalen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer