Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Molde glimtet til

Med 3-0 over Bodø/Glimt sikret Molde eliteseriekontrakt for neste år, mens Bodø/Glimt går til kvalifisering.

- Vi er naturligvis lettet over at Vålerenga slo Stabæk, og vi bør ha en brukbar sjanse til å slå Sandefjord eller Kongsvinger i kvalifiseringen, sier Bodø/Glimts Runar Berg.

I år som i fjor trakk nedrykkstruede Molde det lengste strået i absolutt siste runde. Nå vil trener Reidar Vågnes høyere opp på tabellen. Han vil gjøre Molde til et topplag igjen - om han får lov. Molde har scoret for få mål. Vågnes innser at det må hentes inn folk i det fremste leddet.

- Vi har flere spillere i kikkerten. Hvem det er må jeg komme tilbake til, sier Vågnes.

Blant fotballentusiaster i Molde er det de siste ukene stilt spørsmål ved trenerduoen Reidar Vågnes/Odd Berg på bakgrunn av resultatene i år. Vågnes selv sier at hensynet til klubben veier tyngst for hans vedkommende, og har ikke ofret egen skjebne en tanke.

Stil og pondus

Lørdagens kamp var blant de bedre i år. Molde avsluttet med stil, pondus, vilje og mot slutten av kampen også med mål. Det var mange sjanser på begge sider. Molde hadde de fleste og største, og vant fortjent.

Bodø/Glimts Runar Berg brente en straffe på 0-0 i det 50. minutt.

- Hadde den gått inn, kunne resultatet fort blitt annerledes, sier en skuffet Berg. Petter Rudi mener at et Glimt-mål på straffe ville ha vært særdeles urettferdig, men innser at det kunne gitt kampen en annen vending.

Molde dominerte første omgang med 5-1 i sjanser. I annen omgang kom Bodø/Glimt etter hvert bedre med i kampen, og det holdt seg fram til straffen som Molde-keeper Eddie Gustafson reddet. Derfra var kampen Moldes:

I det 57. minutt scoret Moldes bestemann, John Andreas Husøy. Så fulgte Rob Friend opp med en heading via bakken og i mål. Thomas Mork punkterte kampen med dagens flotteste scoring. I en presset situasjon satte han ballen perfekt i det lengste hjørnet. Derfra og inn var det stående applaus fra nesten 9000 på Molde stadion.

Helhjertet

Molde dro seieren i land med en helhjertet laginnsats. John Andreas Husøy, Marcus Andreasson, Toni Kallio og Eddie Gustafsson gjorde alle en stor kamp. Husøy var banens beste.

Bodø/Glimt satset på kontringer, og var nær ved å lykkes flere ganger. Trond F. Ludvigsen og Stig Johansen gjorde sine saker godt, men mål ble det ikke. Aasmund Bjørkan bommet på en kjempesjanse.

Best hos Bodø/Glimt var André Hanssen, som ble skadet tidlig i kampen men kom innpå igjen med bandasje over halve hodet. Han reddet på strek, og var god å ha i flere andre situasjoner da Molde presset som verst.

(®NTB)

HENGER MED HODET:</B> Men Glimt-spillerne har fortsatt to kamper igjen av sesongen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media