Molde greide ikke å bryte Skagerak Arena-forbannelsen

Greier aldri å slå Odd på bortebane.

• Odd - Molde 2-1 (0-1)

(Dagbladet): Skagerak Arena-forbannelsen vil fortsatt henge over Molde etter dagens oppgjør mot Odd.

Odd og Molde har møttes til Tippeliga-kamp på Skagerak Arena 13 ganger, siden hjemmelaget rykket opp i 1999.

På de oppgjørene har ikke gjestene fra Rosenes by vunnet én eneste gang. Statistikken viser seks seire til Odd og sju
uavgjort.

Selv om Daniel Berg Hestad ga Molde håpet om å snu trenden med å score kampens første mål, viste Odd i andre omgang at de ikke gir opp den gode hjemmestatistikken mot Molde så lett.

Scoring og feberredning Få minutter før pause sørget Daniel Berg Hestad for at gjestene gikk i garderoben med ledelse.

Etter et flott innlegg, satte 38-åringen ballen i mål med hodet - Odd-keeperen hadde ikke en sjanse på headingen til veteranen.

- Sist gang jeg scora var faktisk her, så det er litt merkelig, sier Daniel Berg Hestad til C More om headingen som førte til Molde-ledelse på Skagerak Arena.

Første omgang bød på én stor sjansen bortsett fra scoringen. I det 35. minutt var Odd svært nær ved å ta ledelsen - hadde det ikke vært for en feberredning fra Ørjan Håskjold Nyland.

Jone Samuelsen slo lekkert inn til Elbasan Rashani, som headet mot mål - men uheldigvis for hjemmelaget var Molde-keeperen godt plassert.

Snudde på tre minutter Etter pause møtte to mer våkne lag til nye 45 minutter i regnværet på Skagerak Arena. Og det tok ikke lang tid før hjemmelaget hadde snudd kampen.

I pausen bestemte Odd seg for å gå tøffere ut. Og det fikk de godt betalt for.

- Vi fikk igjen for å være enda tøffere. Nå har vi fått en god start, og fikk vist hjemmepublikum at vi har noe å by på, sier Odd-trener Dag Eilev Fagermo til C More etter kampen.

I det 50. minutt slo Lars Kristian Eriksen inn i feltet, hvor Elbasan Rashani setter inn 1-1-scoringen på bakerste. Vel tre minutter seinere sørget Jone Samuelsen for 2-1-ledelse til Odd - også det på bakerste.

Jone Samuelsen var svært fornøyd med nettkjenningen.

- Det er ikke hverdagskost, så det var gøy med scoring. De kom raskt de to målene der, mot et godt lag, sier han til C More.

- Burde hatt poeng I det 64. minutt skulle Molde hatt et straffespark, da et skudd fra Magne Hoseth gikk i hånda på Fredrik Semb Berge. Dommeren avfeide kravet fra Molde og bortesupporterne - og ga gjestene en corner.

Minutter senere var begge lag svært nær nye scoringer - først ved Fredrik Gulbrandsen og deretter ved Håvard Storbæk.

Molde forsøkte forgjeves å få inn en utligning før dommeren blåste av kampen - men måtte konstatere at den 14 kampen mellom lagene endte med nok en seier til Odd.

Molde-trener Tor Ole Skullerud var ikke fornøyd med å ikke få med seg poeng hjem.

- To gode fotballag som spilte en god kamp det må ha vært veldig morsomt å se på. Det er selvfølgelig bra. Men det som ikke er bra for oss er at vi reiser herfra uten noe som helst. Det mener jeg vi hadde fortjent, sier Tor Ole Skullerud til Dagbladet. - Vi hadde målsjanser nok til å få poeng her. Vi gjorde mye bra og gutta jobbet hardt og godt. Men i en periode klarte vi ikke å demme opp for det Odd er best på - innlegg fra kantene. Og fordi det glapp ute på sidene og vi ikke klarte å klarere inne i boksen ble det to baklengsmål.

FRUSTRERT:  Moldes keeper Ørjan Nyland fortviler etter under Elbasan Rashanis 1-1-scoring.  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
FRUSTRERT: Moldes keeper Ørjan Nyland fortviler etter under Elbasan Rashanis 1-1-scoring. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer