JUBLET FØRST: Molde feirer Emil Johanssons 1-0-scoring i Stuttgart i kveld. Da Knut Olav Rindarøy la på til 2-0, ledet Molde sammenlagt. Men Stuttgart kom reduserte. Baye Djiby Fall (t.v.) hadde store sjanser til å avgjøre for Molde, men misset. Foto: Daniel Maurer, AP/Scanpix
JUBLET FØRST: Molde feirer Emil Johanssons 1-0-scoring i Stuttgart i kveld. Da Knut Olav Rindarøy la på til 2-0, ledet Molde sammenlagt. Men Stuttgart kom reduserte. Baye Djiby Fall (t.v.) hadde store sjanser til å avgjøre for Molde, men misset. Foto: Daniel Maurer, AP/ScanpixVis mer

Molde hadde Stuttgart i kne

Ledet 2-0 og lå an til avansement. Så slo tyskerne tilbake.

|||
(Dagbladet): Stuttgart - Molde 2-2, sammenlagt 5-4.

Molde er ute av Europa League, men lå en stund an til å skape sensasjon i tredje kvalikrunde.

Fire minutter etter pause gikk de opp i ledelsen 2-0 borte mot Stuttgart, og ledet dermed 4-3 sammenlagt etter 2-3-tapet på hjemmebane sist uke.

Men tyskerne reduserte, og tok dermed over ledelsen sammenlagt på flere bortemål.

Molde hadde et par muligheter, men i stedet punkterte Stuttgart kampen i tilleggstida.

God Lillebakk Molde var under press fra starten av første omgang, men klarte å holde nullen. Knut Dørum Lillebakk, som foreløpig er Europa-alternativet i mål, hadde en god dag på jobben.

Utover i omgangen kom Molde mer og mer med i spillet, men da Emil Johanssons forsøk på stupheading for åpent mål endte med en stusselig stuss med bakhodet, så det mørkt ut.

Men så skulle det bli samme mann som fikk sjansen til å rette opp feilen etter forarbeid av Mattias Moström. Johansson tok seg tid til å sikte inn krysset og plassere ballen trygt forbi keeper Sven Ulreich.

Molde kunne økt ledelsen da de ved noen anledninger kontret og kom i overtall mot Stuttgart-forsvaret, men fant hverandre ikke med pasningene.

Rett før pause var Stuttgart nær utlikning, men Knut Dørum Lillebakk lå i full strekk og holdt ballen unna hjørnet.
Tok ledelsen sammenlagt
Fire minutter etter sidebyttet var det nøyaktig samme hjørne Molde-back Knut Olav Rindarøy traff med et skudd fra langt hold. Ulreich klarte ikke å reagere like raskt, og Molde økte til 2-0, og sammelagtledelse 4-3.

Ledelsen varte bare i seks minutter. Russiske Pavel Pogrebnyak styrte inn et frispark - eller kanskje var hodet til Marcus Andreasson sist på ballen. Uansett var Stuttgart i føringen på bortemålsregelen.

KLARE FOR PLAYOFF: Pavel Pogrebnyak scoret målet som ble avgjørende - trolig via hodet til Moldes Marcus Andreasson. Foto: Bernd Weissbrod, EPA/Scanpix
KLARE FOR PLAYOFF: Pavel Pogrebnyak scoret målet som ble avgjørende - trolig via hodet til Moldes Marcus Andreasson. Foto: Bernd Weissbrod, EPA/Scanpix Vis mer

Baye Djiby Fall hadde et par feite muligheter til å sende Molde tilbake i føring. Først bommet han på ballen, så traff han spilleren som sto ved stolpen med en heading etter corner.

Men tidligere i omgangen var Molde meget heldige som ikke fikk straffe mot seg da Vegard Forren felte en Stuttgart-spiller i feltet.

Og et halvt minutt før de tre tilleggsminuttene var over, satte Stuttgart punktum for Moldes e-cupdeltakelse denne sesongen da Timo Gebhart satte ballen i åpent mål etter kaos i Molde-feltet.

Aalesund slått ut Aalesund reiste til Skottland med et på papiret bedre utgangspunkt enn Molde.

Kjetil Rekdals menn spilte 1-1 hjemme mot Motherwell sist uke, men etter bare et kvarter av kveldens kamp, lå de under med to mål.

Like før slutt økte skottene til 3-0, og satte punktum for alt annet enn RBK som norsk innslag i høstens europacupfotball.