TIL LIVERPOOL: Vegard Forren kan bli Liverpool-spiller i nær framtid. Foto: SVEIN OVE EKORNESVÅG / NTB SCANPIX
TIL LIVERPOOL: Vegard Forren kan bli Liverpool-spiller i nær framtid. Foto: SVEIN OVE EKORNESVÅG / NTB SCANPIXVis mer

- Molde har akseptert Forren-bud fra Liverpool

På legesjekk i morgen.

(Dagbladet): Molde har akseptert et bud på Vegard Forren fra Liverpool. Det erfarer TV 2 i ettermiddag.

Tidligere har Everton vært nevnt som en av de heteste kandidatene til å sikre seg fjorårets store profil i norsk fotball, men nå ser det ut til at det er byrivalen i helrødt som sikrer seg midtstopperen.

Ifølge TV 2 og flere Liverpool-baserte journalister på Twitter, skal Forren til medisinsk kontroll hos Liverpool i morgen.

Nettstedet for de norske Liverpool-supporterne, Liverpool.no, hevder imidlertid at TV 2s opplysninger om at et bud er godtatt ikke stemmer.

Molde-direktør Tarje Nordstrand Jacobsen sier til Bergens Tidende at han ikke vil kommentere opplysningene.

- Når det gjelder spillere til og fra Molde Fotballklubb, kommenterer ikke vi noe før ting er konkret.

- Men det er vel rimelig konkret hvis det stemmer at Molde har akseptert et bud fra Liverpool? spør avisas reporter.

- Jeg tror du har fått svar på spørsmålet ditt, sier Nordstrand Jacobsen.

Sjuende nordmann Om overgangen til Liverpool blir noe av, blir Forren den sjuende norske spilleren som ikler seg den røde drakta. Fra før har Stig Inge Bjørnebye, Vegard Heggem, Frode Kippe, Bjørn Tore Kvarme, Øyvind Leonhardsen og John Arne Risse holdt hus på Anfield.

- Det er en stor klubb med en stolt historie. Det er alltid spennende med nordmenn der, sier TV 2-kommentator Øyvind Alsaker til Dagbladet. 

- Stopperplassen er en posisjon der Liverpool er veldig sårbare. De trenger en solid stopper, og Forren er det. Han har de offensive kvalitetene som Liverpool ser etter. Det er et spillende lag, og han er jo god der. 

- Lukter backup Alsaker er imidlertid litt spent på hvor mye spilletid Forren vil få innledningsvis i Liverpool.

- Det lukter litt backup for Daniel Agger her. I alle fall i utgangspunktet. Jeg har vondt for å se Agger og Forren som stopperpar. Men Agger kan spille back, der har Liverpool også problemer. Det kan være den raskeste veien inn på laget for Forren, at Agger skyves ut på backen. Martin Skrtel og Forren som stopperpar virker også underlig. Agger er tross alt en meget rutinert og stabil stopper i Premier League.

Men selv om Forren ikke skulle gå rett inn i førsterekka i serien, vil det komme muligheter til matching i andre turneringer.

- Nå skal de spille Europa League, og trenger å styrke alle lagdeler. Med mindre det blir en rokkering med Agger på back, tenker jeg Forren får sjansen i Europa League og cupkamper i starten, sier Alsaker.
• Dagbladet har foreløpig ikke kommet i kontakt med Forrens agent Jim Solbakken eller ledelsen i Molde FK.