TØFF BORTEBANE: Ole Gunnar Solskjær har vært i Skien som Molde-manager to ganger. Det endte med tap i 2011, og 0-0 i fjor, da dette bildet ble tatt.  Foto: Trond Reidar Teigen, NTB scanpix
TØFF BORTEBANE: Ole Gunnar Solskjær har vært i Skien som Molde-manager to ganger. Det endte med tap i 2011, og 0-0 i fjor, da dette bildet ble tatt. Foto: Trond Reidar Teigen, NTB scanpixVis mer

Molde har aldri slått Odd i Skien

- Ikke lys og positiv lesning, sier Solskjær.

• Følg Tippeligaen direkte i fotballstudio: Odd - Molde klokka 15.30

(Dagbladet): Etter fire serierunder står Molde, som svært mange tippet som seriemester for tredje år på rad, uten poeng i Tippeligaen.

I dag skal Ole Gunnar Solskjær og hans mannskap igjen forsøke å gjøre noe med det i Skien. Men bortestatistikken til Molde mot Odd taler ikke til det overraskende bunnlagets fordel.

Molde har nemlig aldri slått Odd i Skien. På 12 forsøk fra og med 1999 har det blitt seks tap og seks uavgjort (se faktaboks).

- Det er ikke noen lys og positiv lesning. Det er tøft å reise dit. Vi får satse på at vi snur den statistikken nå, selvfølgelig, sier Solskjær i en video publisert på Odds nettside.

- Ny opplevelse I «MFK studio» på Moldes egen nettside forklarer Molde-manageren hva som gjør det vanskelig å møte Odd i Skien.

- Odd er kjent for å være veldig flinke på 4-3-3-systemet sitt. Det er som tatt ut fra en bok, de kjenner systemet ut og inn. De vet hva slags løp de skal gå på, pluss at de er veldig flinke til å bruke Frode Johnsen på det han er god til. Frode er en enormt flink spiller i oppspillsfasen, sier Solskjær.

Skulle det skjære seg igjen, vil Molde stå med null poeng på fem kamper. Solskjær forstår at det blir overskrifter av sånt. Det er en uventet og uvant situasjon også for ham og spillertroppen.

- Det er ny opplevelse for meg. Det er ny opplevelse for mange av spillerne, for de har vært med på to sesonger hvor det bare har gått én vei, og det er oppover og suksess. Jeg vet ikke hvordan det påvirker dem, det må de nesten si sjøl. For meg gir det en  fandenivoldskhet: «Dette skal vi komme oss gjennom, vi skal klare det».

Glad for støtte 40-åringen sier han er imponert over støtten fra supporterne i Tornekrattet, selv om han også registrerer noen mishagsytringer fra enkelte i publikum.

Han trekker fram én historie fra trening som var til oppmuntring etter fire strake tap i serieåpningen:

- Det var ei fantastisk, middelaldrende dame som gikk tur med hunden sin og hjalp oss å hente baller og ønsket oss lykke til, fordi hun hadde sånn tro på det. Det betyr mye for spillerne akkurat nå, sier Solskjær.