Molde har en Friend

Tok sin første seier for sesongen.

(Dagbladet.no): Molde var det klart beste laget på «Røkkeløkka» og tok sin første seier i Tippeligaen i år. Og dagens store Molde-helt: Rob Friend. Den 24 år gamle canadieren med fortid i Moss scoret sitt tredje mål på elleve kamper i Tippeligaen. Men dagens mål overgår de to første med klar margin.

For i dag ble Friend matchvinner og roet nervene til alle romsdalinger med et hjerte for Molde.

Stian Ohr førte Molde opp i ledelsen allerede etter fire minutter. Perfekt start for et Molde-lag som fikk 6-1-juling av Lyn på søndag. Men Tromsø svarte ved Ole Martin Årst. TIL-spissen satte ballen enkelt i mål fra kort hold på en pasning fra utskjelte Lars Iver Strand - kompisen til Morten Gamst Pedersen som har hatt en elendig start på årets sesong.

Og Tromsø fortsatte å presse Molde bakover. Like før pause skjøt Årst i stanga, men Molde fikk med seg 1-1 til pause og alt lå til rette for en skikkelig nervestrid i andre omgang.

Like etter hvilken fikk Molde en utrolig trippelsjanse. Rude kom nærmest med et skudd i stanga, men det ville seg ikke for Molde før mr. Friend tok ansvar 10 minutter før slutt.

Stian Ohr, Moldes bestemann i dag, la inn foran mål. Friend måkte ballen i mål på halv volley til ellevill jubel fra Tornekrattet.

BEDRE FRIEND DENNE GANG: Rob Friend taper en duell mot Lyns Stefan Gislasson på søndag. I dag avgjorde han for Molde som tok sesongens første poeng mot Tromsø.