Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Molde har ikke Solskjærs erstatter på plass

Men får 125 millioner i nyttårsgave.

NYTTÅRSGAVE: Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten, her sammen med Ole Gunnar Solskjær på en pressekonferanse i 2012, gir 125 millioner kroner til Molde fotballklubb. Samtidig trekker de seg fra sine verv i klubben. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix
NYTTÅRSGAVE: Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten, her sammen med Ole Gunnar Solskjær på en pressekonferanse i 2012, gir 125 millioner kroner til Molde fotballklubb. Samtidig trekker de seg fra sine verv i klubben. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær bekreftet på en pressekonferanse i ettermiddag at han tar over Premier League-laget Cardiff City.

40-åringen fortalte at han gleder seg til å ta over klubben, og forsøkte så godt han kunne å avkrefte at klubbeier Vincent Tan ikke har helt koll på hva han driver med.

Med Solskjær på plass i den walisiske hovedstaden etterlater det store hull i Molde. Solskjær tar nemlig med seg assistenttrener Mark Dempsey og keepertrener Richard Hartis til Cardiff.

Pressekonferanse Molde holdt pressekonferanse klokka 15 i ettermiddag. Noe nytt sportslig apparat ble imidlertid ikke avslørt.

Ifølge Romsdals Budstikke begynner Molde tippeligaoppkjøringen 13. januar. 25. januar drar cupmestrene til La Manga på treningssamling.

Det som er sikkert er at Solskjærs etterfølger får en tøff jobb, men hvem det blir er altså ikke klart.

Nyttårsgave Styreleder i Molde Fotball AS, Leif-Arne Langøy, åpnet pressekonferansen i ettermiddag med å komme med helt andre nyheter enn manager-exiten.

Han fortalte nemlig at Kjell Inge Røkke og Rune Gjelsten tilfører Molde FK 125 millioner kroner.

De to trekker seg samtidig fra sine styreverv i klubben.

- Jeg kan fortelle med stor glede at vi har fått en nyttårsgave på 125 millioner kroner av familien Røkke og Gjelsten. De skal brukes på investeringer på Aker Stadion og delvis ombygging av den. Det skal ikke minst gå til god drift av klubben de neste tre årene, sier Langøy.

Han forteller videre at Røkke bidrar med cirka 100 millioner og Gjelsten-familien med det resterende.

Stolte av Solskjær Om Solskjærs avgang sier Langøy:

KLAR FOR UTFORDRINGEN: Ole Gunnar Solskjær tar over Cardiff City. Det er en avgjørelse han ikke har vært i tvil om, rent sportslig sett. Foto: Cardiff City
KLAR FOR UTFORDRINGEN: Ole Gunnar Solskjær tar over Cardiff City. Det er en avgjørelse han ikke har vært i tvil om, rent sportslig sett. Foto: Cardiff City Vis mer

- Vi er alle veldig stolte av jobben Ole Gunnar har gjort i Molde fotball og den klubben han nå går til. Fellesskapet vårt har utviklet ham til en attraktiv manager, sier han.

- Vi skulle gjerne sett at han fortsatte i klubben. Vi ønsker ham lykke til videre.

Styreleder i Molde FK, Øystein Neerland, fortsatte pressekonferansen med å ta for seg det sportslige.

Han fortalte at romsdalsklubben gjerne skulle ha beholdt Solskjær, men at klubben rakk å forberede seg på tida etter ham.

- Nå skal vi jobbe for å få på plass teamet som skal lede Molde videre, sier han.

Ser etter ny trener Administrerende direktør Tarje Nordstrand Jacobsen tok så over stafettpinnen.

Han fortalte at klubben er blitt kontaktet av trenere og andre etter ryktene om Solskjærs exit dukket opp - og at det gir grunn til optimisme.

- Vi har kommet i gang, men det er først nå vi virkelig kan trykke på knappen med å finne en ny trener i Molde FK, sier Jacobsen til TV 2.

- Hvor nære er dere?

- Vi har kommet godt i gang, og så får vi gå i gang med full styrke nå. Det tar den tida det tar.

Kan ta med Molde-spillere Da Jacobsen ble spurt om Tor Ole Skullerud er en kandidat, svarer han:

KLAR: Ole Gunnar Solskjær så Cardiff sammen med klubbens eier Vincent Tan og styreformann Mehmet Dalman i går. Nå er han klar som manager. Foto: AFP PHOTO / BEN STANSALL / NTB Scanpix
KLAR: Ole Gunnar Solskjær så Cardiff sammen med klubbens eier Vincent Tan og styreformann Mehmet Dalman i går. Nå er han klar som manager. Foto: AFP PHOTO / BEN STANSALL / NTB Scanpix Vis mer

- Tor Ole er en dyktig fotballtrener og en flott fyr, sier Jacobsen til TV 2.

Den administrerende direktøren røpet samtidig at Solskjær allerede har luftet muligheten om å ta med noen av Molde-spillerne til Cardiff.

- Men jeg vil ikke nevne navn, sier Jacobsen.

HOLDER PRESSEKONFERANSE: Administrerende direktør Tarje Nordstrand Jacobsen og Molde FK. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix
HOLDER PRESSEKONFERANSE: Administrerende direktør Tarje Nordstrand Jacobsen og Molde FK. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media