- Molde har Norges beste midtbane

- Men vi må vinne, sier Drillo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Med bare tre serierunder igjen, blir det stor spenning i alle de sju kampene i helga.

Det åpner lørdag med kampen mellom de to lagene som rykket opp fra 1.divisjon forrige sesong. Det har gått så forskjellig som det kan gå med Start og Aalesund. Mens Start topper tabellen, ligger Aalesund helt sist. Morgendagens oppgjør er en kamp begge lag bør vinne.

John Obi Mikel er trolig på tribuna igjen søndag når Lyn får besøk av Tromsø, mens Odd vil revansjere 0-10 på to kamper når Ham-Kam kommer til Skien.

Molde ligger bare ett poeng foran Fredrikstad og det blir en viktig kamp klokka seks søndag, mens Rosenborg får besøk av Brann i et av Norges mest klassiske oppgjør.

I søndagens seine kamp kjemper Viking og Vålerenga om medaljer i Stavanger, mens Lillestrøm spiller hjemme mot Bodø/Glimt mandag.

Dagbladet.no følger som vanlig alle kampene direkte.

Lørdag klokka 16.00:

Start - Aalesund

BEST: Drillo mener Daniel Berg Hestad og Petter Rudi (bak) spiller på Norges beste midtbane i Molde. Foto: Scanpix
BEST: Drillo mener Daniel Berg Hestad og Petter Rudi (bak) spiller på Norges beste midtbane i Molde. Foto: Scanpix Vis mer

Start: David Hansen og Ben Wright er langtidsskadet, mens John Midtun Lie er usikker for Start, som dessuten har Kristofer Hæstad ute med karantene. Alex Valencia har tatt det med ro etter at han ble sendt hjem fra landslagssamlinga foran Moldova-kampen, og er trolig klar.

- Vinner vi mot Aalesund lørdag, blir det ekstra press på Vålerenga. Dette kan virkelig bli en nøkkelkamp for oss. Samtidig blir det ingen lett kamp, fordi dette er en kamp Aalesund kan være nødt til å vinne for å holde seg i Tippeligaen.

Aalesund: Ifølge NTB har Aalesund-trener Ivar Morten Normark full tropp å velge fra, bortsett fra Joakim Austnes, som er langtidsskadet.

Søndag klokka 18.00:

Lyn - Tromsø:

Lyn: Ingen ute for Lyn, og etter alt å dømme må nigerianske John Obi Mikel belage seg på nok en kamp på tribuna. Klubben kan bare bruke to spillere uten for EU/EØS-området, og keeper Ali Al-Habsi spiller garantert. I tillegg har Mikels landsmann Edu, spilt bra i de siste kampene.

- Det er ingen bombe om Edu starter på søndag, han har i alle fall ikke spilt seg ut av laget, sier trener Henning Berg.

Lyn slo Ham-Kam 3-1 i en treningskamp i landsslagspausa, og Berg sier de har forberedt seg godt.

- Jeg forventer en jevn og tøff kamp mot Tromsø. De har slått Galatasaray, Lillestrøm og Start i de tre siste kampene, så det er ingen tvil om at de er i slag, men det er vi også, sier Berg.

Tromsø: Ole Martin Årst skadet seg på landslagstreninga før kampen mot Moldova, men er trolig med mot Lyn.

- Er Årst som på dagens trening også i morgen, blir han med. Men han må være helt smertefri i alt han gjør, vi sender ikke spillere på banen som er 99 prosent klare, sier trener Steinar Nilsen.

Karim Essediri soner for gule kort, og er den eneste spillere som ikke er med mot Lyn dersom Årst blir klar.

Fredrikstad - Molde

Fredrikstad: Hjemmelaget har bare Brian West skadet, men sliter med suspensjoner. Begge sidebackene, Trond Erik Bertelsen og Pål Andre Czwartek, må stå over. Det samme gjelder Michael Røn.

- I og med at Simen Brenne er tilbake, hadde nok ikke Michael spilt uansett, men vi får problemer på backene. Lars Blixt går inn på venstre, mens Roger Helland trolig spiller høyre. I tillegg har vi unggutten Jørgen Magnussen, som kan være en mulighet, sier trener Egil «Drillo» Olsen.

Han forventer en tøff kamp mot Molde.

- De har kanskje Norges beste midtbane, og dette er en kamp ingen har råd til å tape. Med seier tror jeg vi dårligst ender på kvalikplass, mens kvalik kan bli det beste vi kan håpe på med tap.

Molde: Molde har brukt store deler av landslagspausen til å trene fysisk. Trolig er alle spillerne klare til søndagens kamp.

- Toni Kalio og Matej Mavric kom hjem klokka tre i natt fra landslagsoppdrag på grunn av flylederstreiken, og Toni var ikke med på dagens trening fordi han hadde febertendenser. Tommy Eide Møster fikk et spark i foten, men jeg håper og tror alle er klare til kampen, sier trener Bo Johansson.

- Jeg tror det blir en tett kamp. Vi ligger bare ett poeng foran Fredrikstad, sier svensken.

Odd Grenland - Ham-Kam

Odd Grenland: Fernando De Ornelas og Morten Fevang er suspendert, men Odd har til gjengjeld ingen skader.

Etter 0-10 i målforskjell på de to siste kampene (0-6 mot RBK og 0-4 mot Molde), er Odd ute etter revansje.

- Mot Molde var vi spillemessig på høyden, så det var et framskritt fra kampen mot RBK, sier trener Arne Sandstø.

- Men vi var for dårlige foran begge mål, og tapte kampen på det. I landskamppausen har vi lagt stor vekt på den siste tredelen av spillet og at vi må løpe for å gjøre hverandre gode. Vi har flere utenlandske spillere, fra en fotballkultur hvor de er vant til mer egoistisk stil, men jeg tror dette blir bedre mot Ham-Kam.

- Jeg er sikker på at vi ikke får nok en negativ opplevelse.

Ham-Kam: Glenn Ståhl, Peter Sørensen og Oluwasegun Abiodun er ute. Ham-Kam har spilt treningskamp mot Lyn i landslagspause, og tapte 3-1. Likevel tror trener Ståle Solbakken at det vil bli mange seirer for bunnlagene i de tre siste serierundene.

- Det har vært trenden, og slik blir det også framover. Kampen mot Odd blir vanskelig, de har vært gode hjemme, mener Solbakken.

Viking - Vålerenga

Viking: Robert Mambo-Mumba gikk måtte forlate banen tidlig mot Brann i forrige runde, og VIF-kampen kommer for tidlig for ham. Peter Kovacs er ute resten av sesongen.

- Dette er en kamp begge lag må vinne. I to av de tre siste kampene har vi spilt bedre enn resultatene har gitt uttrykk for, men vi har gjort feil som har kostet oss poeng. Det kan vi ikke gardere oss mot, sier trener Roy Hodgson.

Vålerenga: Ifølge NTB kommer Viking-kampen for tidlig for langtidsskadde Tom Henning Hovi. I tillegg soner Christian Grindheim og Morten Berre for for mange gule kort.

Søndag klokka 20.05:

Rosenborg - Brann

Rosenborg: Espen Johnsen ble kneskadet i dag, og mister kampen. Ivar Rønningen kommer inn. Per Ciljan Skjelbred og Miika Koppinen er ifølge NTB tilbake, mens Ørjan Berg ennå ikke er tilbake i fotballtrening.

Brann: Store skadeproblemer i Bergen, med nøkkelspillere som Bengt Sæternes, Cato Guntveit og Martin Andresen ute. Likevel er trener Mons Ivar Mjelde ved godt mot.

- Jeg har 16 A-lagsspillere tilgjengelig inkludert to keepere, så det sier seg sjøl at vi er sårbare. Men klarer vi å unngå skader, skal vi klare det, sier Mjelde.

Han tror på et offensivt Rosenborg søndag.

- De har kniven på strupen og vil garantert ta kommandoen foran sitt hjemmepublikum. For vår del er dette nøkkelkampen med tanke på plass i neste års Royal League. Klarer vi å bli blant de fire beste med denne troppen, er det den endelige bekreftelsen på at vi har etablert oss i toppen av Tippeligaen.


Mandag klokka 19.00:

Lillestrøm - Bodø/Glimt

Bodø/Glimt: Cato Hansen er tilbake på treningsfeltet etter sin achillesskade, men er ikke med til kampen på Åråsen. Det samme gjelder Roy Miller, som fortsatt bare er med og trener.

- Det er tre uker igjen, så det er mulig at Cato kan rekke å spille igjen denne sesongen, men han er ikke aktuell i helga, sier trener Ola Haldorsen.

Han gleder seg til kampen mot Lillestrøm.

- De siste årene har Lillestrøm gått over til en spillestil som vi liker bedre. Nå spiller de mer gjennom midten og slår ikke bare langt. Det passer oss i Glimt. Jeg tror vi kan ta poeng i denne kampen. De må gjerne kalle Åråsen et fort, men de vant bare så vidt over Brann og tapte mot Tromsø.

Lillestrøm: Ifølge manager Jan Åge Fjørtoft, er Michael Mifsud den eneste på Lillestrøms skadeliste. I tillegg må Anders Rambekk sone etter han pådro seg sitt tredje gule kort for sesongen mot Aalesund sist.

TILBAKE: Ole Martin Årst skadet seg på landslagtreninga forrige uke, mot Lyn er han mest sansynlig tilbake.
- MÅ VINNE:- Hvis ikke blir det i beste fall kvalik, sier Drillo foran kampen mot Molde.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer