- Molde har spilt fotball som har gledet folk også utenfor Molde-regionen

I kveld kan Molde bli seriemester.

IMPONERT: Dersom Odd avgir poeng i dag, og Molde vinner sin kamp, er sistnevnte seriemester i Tippeligaen 2014. 
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
IMPONERT: Dersom Odd avgir poeng i dag, og Molde vinner sin kamp, er sistnevnte seriemester i Tippeligaen 2014. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

• Fotballstudio: Aalesund - Odd 15.30 og Viking - Molde 18.00

(Dagbladet): Dersom serietoer Odd avgir poeng borte mot Aalesund i ettermiddag, og Molde i kveld vinner sin kamp mot Viking, havner seriegullet i Rosenes by.

Molde har spilt overbevisende, og har stort sett ledet Tippeligaen hele sesongen.

TROR PÅ MOLDE: - Molde blir seriemester, det er jeg 100 % sikker på, sier TV2-ekspert Jakobsen.
Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix
TROR PÅ MOLDE: - Molde blir seriemester, det er jeg 100 % sikker på, sier TV2-ekspert Jakobsen. Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix Vis mer

TV 2-ekspert Jahn Ivar «Mini» Jakobsen er sikker på at de blåkledde ikke gir fra seg dette nå.

- Molde blir seriemester - Molde blir seriemester, det er jeg 100 prosent sikker på. De lar ikke dette glippe nå. De har for så vidt også fortjent det, de har vært suverene hele sesongen, sier Jakobsen til Dagbladet.

- Hva har kjennetegnet Molde denne sesongen?

- Molde har vært fryktelig gode framover, og setter fart når de får ball. De har stor fart og hurtige spillere, og har vært veldig gode på overganger. De har spilt fotball som har gledet folk også utenfor Molde-regionen, sier Jakobsen.

Kan overgå Solskjær Nettopp Odd og Molde møtes i cupfinalen 23. november.


Molde-trener Tor Ole Skullerud, som tok over roret etter Ole Gunnar Solskjær da sistnevnte ble Cardiff-manager i januar, er i ferd med å overgå sin forgjenger allerede nå. Molde har et imponerende poengsnitt i Tippeligaen. Faktisk kan de sette ny rekord i antall poeng ved endt sesong, skriver altomfotball.no.

Rosenborg innehar den gjeldende poengrekorden, med 69 poeng fra 2009. Så langt denne sesongen har Molde tatt 62 poeng. Dermed må Molde ta minst åtte poeng på de siste fem kampene for å slå rekorden - det er absolutt innenfor rekkevidde.

I tillegg kan de ta «The Double» hvis de også vinner cupen.

- Det er vanskelig å måle det, men de kan ta «The Double», som Solskjær ikke klarte, og sette rekord i poengsnitt i Tippeligaen. Sånn sett har Skullerud tatt Molde enda to steg videre, sier Jakobsen.

Imponert over Odd Samtidig er Jakobsen imponert over Odds prestasjoner denne sesongen.

- Definitivt. Jeg så dem ikke så høyt før sesongstart, men sammen med Molde har de vist god fotball denne sesongen. De har tatt ut maksnivået, og har hatt en Jone Samuelsen som har vært suveren på midtbanen og en Frode Johnsen som scorer. I tillegg til flere unggutter som har dukket opp, sier Jakobsen.