Molde hardt straffet

Molde fikk straffe og tok ledelsen etter tre minutter, men deretter gikk de fleste avgjørelser imot romsdalingene. De har likevel mest seg selv å takke etter at Stabæk vant 4-2 lørdag.

Da vertene utlignet, var det nemlig som resultat av to klønete Molde-manøvere. Først «filmet» Knut Anders Fostervold så dårlig at han fikk frispark mot seg og gult kort på toppen. Frisparket ble slått inn i Molde-feltet, der Petter Chr. Singsaas handset. Straffen satte Petter Belsvik sikkert inn.

Så scoret lagene en gang til hver, før nok en dum Molde-forseelse ødela mulighetene til poeng. For da Fostervold helt unødvendig felte David Hanssen bakfra, fikk han nok et gult kort og marsjordre.

Fortjent

Og med en mann mindre på banen, gikk gjestene i oppløsning, Stabæk scoret to ganger til og vant høyst fortjent.

Dermed har ikke Molde vunnet en seriekamp siden bortemøtet med Skeid for en drøy måned siden. Det viser kanskje at laget har fokus helt andre steder, og mot Stabæk satt nok tirsdagens bortekamp mot Real Madrid litt i bakhodet.

- Jeg tror ikke det. Vi spilte egentlig en god kamp helt til Knut Anders ble utvist, og forsvarte oss brukbart til vi la om fra 3-3-3 til 4-4-1. Da ble alt kål, mente Jo Tessem.

Irritert

Molde-stopperen var tydelig irritert på byttet der Magne Hoseth forsvant og Freddy Dos Santos kom inn, uten at det antagelig hadde avgjørende betydning. Stabæk kjørte nemlig rundt med Molde den siste halvtimen, og kunne lett vunnet langt mer enn 4-2.

- En utrolig bra innsats fra gutta våre. Deilig å se at vi har fått tilbake spillegleden slik at det sprudler litt av spillet vårt igjen, konkluderte Stabæk-trener Anders Linderoth.

Kollega Erik Brakstad funderer svært på hvordan laget hans skal greie seg mot Real Madrid. Der blir motstanden langt tøffere enn den var lørdag, og da har laget slett ikke lov til å gjøre slike feil som i de siste kampene. Det blir straffet veldig hardt.

(NTB)

<B>TOPPER LISTA:</B> Andreas Lund scoret to ganger og topper scoringslista i eliteserien, men det var mager trøst etter et nytt Molde-ta