Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Molde-helten kan forsvinne fra klubben om tre måneder

- Jeg har ikke fått noen tilbud.

PÅ UTGÅENDE KONTRAKT: Med en frekk Panenka sendte Tommy Høiland Molde i ledelsen mot Fenerbahce. I januar kan spissen være ferdig i klubben. Foto: Scanpix
PÅ UTGÅENDE KONTRAKT: Med en frekk Panenka sendte Tommy Høiland Molde i ledelsen mot Fenerbahce. I januar kan spissen være ferdig i klubben. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går kveld lobbet Tommy Høiland (26) seg inn i Moldes historiebøker med en frekk straffescoring i 3-1-bragden mot tyrkiske Fenerbahce. Denne sesongen har spissen i tillegg scoret åtte mål på bare ti kamper fra start og ni innhopp i Tippeligaen.

Høiland har imidlertid ikke fått tilbud om å forlenge kontrakten med Molde som går ut ved årsskiftet. Dermed kan 26-åringen forsvinne gratis fra klubben om drøye tre måneder.

- Jeg har ikke hørt noen ting fra Molde-ledelsen. Jeg har heller ikke mottatt noen tilbud fra andre klubber, bekrefter Høiland overfor Dagbladet et halvt døgn etter at han var med å sette fyr på Istanbul.

Håper på økt interesse Jærbuen har så langt levd et omflakkende fotballiv, med opphold i rogalandsklubbene Bryne, Viking og Sandnes Ulf bak seg. I fjor var han også på lån til Lillestrøm første halvdel av sesongen. 

Høiland mener på sin side at han aldri vært bedre enn nå. Derfor både håper og tror den omdiskuterte spissen at prestasjoner som mot Fenerbahce, hvor han herjet i kamp med superstjerner som Bruno Alves, Nani og Robin van Persie, vekker interesse.

-  Jeg går ut fra at jeg la inn en god søknad om ny kontrakt mot Fenerbahce. Hvis jeg fortsetter å prestere sånn som jeg gjorde i går og sånn som jeg har gjort hele denne sesongen, regner jeg med at tilbudene kommer - enten fra Molde eller andre klubber, sier Høiland og fortsetter:

- Jeg føler at jeg har utviklet meg mye siden jeg kom til Molde, men jeg kan ikke spille for et annet lag før 1. januar uansett, så jeg har mest lyst til å fokusere på de kampene som kommer.

Stresser ikke Spissen tror Molde-ledelsen vil avvente kontraktssituasjonen hans inntil en permanent hovedtrener er på plass, noe som forsåvidt passer ham bra. På den måten kan han vente med å signere en eventuell ny avtale til han har pratet med lagets neste sjef.

- Plutselig kan det bli en trener som ikke liker meg og som vil sette meg på benken, men jeg ønsker jo mer spilletid enn det jeg har fått denne sesongen, forklarer Høiland.

- Hva har du mest lyst til selv?

- Jeg vil helst ikke tenke så mye på det. Eventuelle tilbud får jeg ta som de kommer, men jeg og fruen trives veldig godt i Molde, sier angriperen som venter barn sammen med kona Maria Fløisand Høiland i desember.

Derfor lobbet han Når Dagbladet prater med Høiland er han i ferd med å gjøre seg klar til dagens trening. Romsdalingene var ikke hjemme fra Tyrkia før klokken 05.00 i dag tidlig og fikk derfor lov til å sove ut før laget møttes igjen i ettermiddag for å starte forberedelsene til helgas storkamp mot Rosenborg. 

Etter den iskalde lobben foran nesten 50 000 tyrkere i Istanbul i går, har imidlertid Høilands telefon gått varm.

- Akkurat nå føler jeg meg bare trøtt og sliten, men det er gøy å kjenne på den opplevelsen vi hadde i går. Det har vært mye positive tilbakemeldinger, men vi kan vel ikke forvente så mye annet når vi slår Fenerbahce 3-1 på bortebane. Det var en vanvittig stor prestasjon.

- Når bestemte du deg for å chippe på straffesparket?

- Jeg visste ikke at jeg skulle chippe før jeg hørte den massive pipekonserten. Da jeg hørte den, tenkte jeg at nå må jeg bare gjøre det. Jeg fokuserte egentlig bare på å få ballen i mål og treffe bra på chippen, for det er ikke mye som skal til for å lobbe ballen over. Og det har jeg gjort før, sier Høiland og ler.

Skryter av Moe Høilands uredde innstilling var imidlertid akkurat det sparkede Tor Ole Skulleruds midlertidige erstatter Erling Moe etterlyste før oppgjøret. Molde-sjefen mente at det var ingen grunn til å frykte Fenerbahce, noe kampen viste at han hadde helt rett i. 

Moe har tidligere uttalt at han kan tenke seg Molde-jobben på permanent basis, men foreløpig må både han og spillerne avvente ledelsens beslutning. 

Høiland er imidlertid trygg på at det uansett blir en god løsning til slutt.

- Vi har ikke fått hørt noe om det, men vi spillere er profesjonelle. Vi tenker bare på de kampene som kommer framover. Vi kan ikke tenke så mye på trenerspørsmålet. Vi stoler på ledelsen - det er bare til å se på hvor bra denne klubben har blitt drevet i mange år nå. 

- Hva synes du om Moe?

- Erling er en fantastisk god trener, og en mann vi har satt stor pris på tidligere også. Nå som han har tatt over kontrollen, har han vist at han kan det også. Erling er en fyr som er utrolig godt likt i spillergruppa, både på grunn av sin kompetanse og sitt gode humør. Han er en veldig fin fyr å ha i klubben, skryter Høiland.

Fikk van Persies drakt Etter gårsdagens kamp var den fotrappe spissen samtidig raskt ute med å sikre seg trøya til superspissen van Persie. Høiland er en svoren Manchester United-supporter, så det var aldri aktuelt å reise fra Tyrkia uten nederlenderens drakt.

- Den måtte jeg ha for han har vært et forbilde for meg. Jeg så han ble byttet ut 20 minutter før slutt, like etter meg, så jeg prøvde å observere om han gikk i garderoben, men han satte seg på benken. Med engang kampen sluttet gikk jeg derfor bort til ham.

- Da sa han at vi skulle bytte i spillertunnelen. Han fikk min drakt også, men jeg regner med at han kastet den da han kom i garderoben etterpå. Jeg er uansett fornøyd med å ha fått hans, sier Høiland og ler.

PS: Molde-direktør Tarje Nordstrand Jacobsen har ikke besvart Dagbladets henvendelser i denne saken.

BYTTET DRAKT: Tommy Høiland byttet drakt med Robin van Persie etter oppgjøret i Tyrkia. Foto: Scanpix
BYTTET DRAKT: Tommy Høiland byttet drakt med Robin van Persie etter oppgjøret i Tyrkia. Foto: Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!