Molde-helten Sigurdarson hadde det «helt jævlig» ved juletider

Herjet i tippeligaåpningen.

Molde-Vålerenga 2-0 (2-0).

MOLDE (Dagbladet): Han dro fra Lillestrøm som Tippeligaens kanskje beste angrepsspiller sommeren 2012. Siden har Björn Bergmann Sigurdarson fått minimalt med spilletid i Wolverhampton. I går var han tilbake i den norske manesjen - og plutselig kunne han igjen glise bredt over tilværelsen som fotballspiller.

- Jeg husker ikke sist jeg hadde det like gøy på banen, sier islendingen til Dagbladet.

- Det å få komme tilbake, å snakke norsk og alt det der, var fint fra første stund. Og når vi vinner åpningskampen her i tillegg... Det føles som karrieren er på rett spor igjen, sier Moldes spisshelt, som i januar kom til klubben - på lån fra Wolverhampton ut 2014.

Scoret i premieren I seriepremieren ble det farlig nesten hver eneste gang 23-åringen hadde ballen. 2-0-målet hans hadde både teknikk, klokskap og avslutningsferdigheter, og med mer effektivitet fra medspillerne ville Moldes seier over Vålerenga blitt langt større.

- Det å få vise at man kan spille, og ikke bare sitte på benken og sånt tull, er fantastisk for meg. For det er klart du begynner å tvile på deg selv når du ikke blir brukt. Absolutt. Når treneren ikke liker deg, og det er det samme hva du gjør, samme hvor god du er på trening, så får du beskjed: Nei, du er ikke i troppen. Du er ikke god nok. Da kan man få lyst til å grave seg ned i gresset. Det blir helt jævlig. Men desto mer fantastisk at Molde ville ha meg, og at jeg fikk komme tilbake, sier han til Dagbladet.

- Er du overrasket selv over at det gikk så bra mot Vålerenga?

ENDELIG JUBEL IGJEN: Her blir Moldes Björn Bergmann Sigurdarson omfavnet av Martin Linnes (nummer 14) etter 2-0-scoringen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
ENDELIG JUBEL IGJEN: Her blir Moldes Björn Bergmann Sigurdarson omfavnet av Martin Linnes (nummer 14) etter 2-0-scoringen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

- Ja, faktisk litt. Jeg har ikke sett oss spille så bra i treningskampene, og så leverer vi en fantastisk kamp her. Alle pasningene stemte. Det var fantastisk.

Kompiser på kveldene 23-åringen var et bredt glis i intervjusonen:

- Jeg føler meg som hjemme her. Det er fantastiske gutter. I England er det ikke sånn at du blir kompiser med medspillerne. Her spiser vi sammen, og vi henger sammen på kveldene. I England drikker de kanskje sammen, men det blir annerledes, forklarer Sigurdarson.

Sigurdarson var ikke eneste Molde-debutant fredag. Også Mohamed Elyounoussi og Harmeet Singh storspilte i sin første kamp for klubben - i det som også var trener Tor Ole Skulleruds første tippeligaopptreden som Molde-trener. Han tvilte aldri på at han skulle la trioen slippe til i første forsøk.

- Nei, det gjorde jeg ikke. De var kjempegode også forrige helg, sier Skullerud til Dagbladet.

- Overrasket over klasseforskjellen mellom dere og Vålerenga?

- Ja, jo. Jeg synes i alle fall at vi var mer enn to mål bedre enn Vålerenga. Det var en veldig god bekreftelse på det jeg har følt hele tida: At vi er solide, og har en god tropp. Det var en god bekreftelse. Men byen her har vunnet kamper før, så folk tar ikke av.

Overrasket Rekdal Kjetil Rekdal svarer dette på samme spørsmål:

- Ja, jeg må si jeg er overrasket. Og dette må jeg ta innover meg selv også. Det er ikke bare spillerne sin skyld at vi ikke kommer i gang slik vi hadde planlagt. Det er et felles ansvar, og så må vi sette oss sammen med gutta og prate om hvorfor det ble sånn. Men vi skal huske at dette er en gullfavoritt mot et ung lag som er under oppbygging, sier VIF-treneren til Dagbladet.

- Jeg liker ikke å bruke sånne unnskyldninger. Det er ingen unnskyldning heller. Det er fakta.