Molde hyllet av Fenerbahce-fansen: Ydmyket van Persie og Nani

Vant 3-1 i Tyrkia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Fenerbahce - Molde 1-3 (1-1)

(Dagbladet): Molde vant 1-3 mot Fenerbahce etter å ha herjet med det tyrkiske storlaget i Istanbul. Etter 36 spilte minutter fikk romsdalingene straffespark. Det tok jærbuen Tommy Høiland seg av på iskaldt vis. Med en frekk lobb sendte Høiland Fenerbahce-keeper Fabiano til høyre og ballen opp i nettaket.

Tidligere Manchester United-spiller Nani utlignet like før pause med en godt satt avslutning etter en eminent bakromspasning fra eks Liverpool-spiller Raul Meireles, men etter hvilen viste Molde-spillerne frem et nivå Fotball-Norge tidligere ikke har sett dem på denne sesongen.

FREKK SOM FÅ: Tommy Høiland har for vane å gjøre ting andre ikke engang ville tenkt på. Mot Fenerbahce chippet Molde-spilleren et straffespark i mål. Foto: Scanpix
FREKK SOM FÅ: Tommy Høiland har for vane å gjøre ting andre ikke engang ville tenkt på. Mot Fenerbahce chippet Molde-spilleren et straffespark i mål. Foto: Scanpix Vis mer

Totalt respektløst gikk Høiland og hans kompiser til verks og ydmyket hjemmelagets superstjerner. Først fant Høiland venstre kant Mohamed «Moi» Elyounoussi med et David Beckham-aktig innlegg som sarpingen stupheadet i mål åtte minutter etter sidebytte. Så startet Martin Linnes på et soloraid som endte med at høyrebacken dro seg innover i banen og banket inn 1-3 med venstrefoten fra om lag 20 meter midtveis i omgangen.

- En fantastisk følelse Etter 69 minutter hadde hjemmelagets portugisiske trener Vitor Pereira for lengst sett nok. En stasjonær og svak Robin van Persie ble plukket av banen. Det samme ble Meireles.

Inn kom Alper Potuk og Uygar Zebek - men det hjalp lite. Om noe i det hele tatt.

- Det er en fantastisk følelse. Det var et utrolig trøkk på stadion. Det var et voldsomt leven. De presset oss fra start av og vi rir det av. Vi får noen overganger og går til pause med 1-1 - kanskje litt heldig. I andre omgang så får vi noen overganger og de blir litt frustrerte. Vi utnytter det og scorer to fantastiske mål. Det er helt herlig å slå et så godt lag, med så store stjerner, sier Molde-kaptein Daniel Berg Hestad til TV 2.

Hyllet av Fenerbahce-fansen For Fenerbahce-spillerne virket paralyserte, mens Erling Moes mannskap rullet opp det ene angrepet etter det andre. Et skudd fra Høiland hadde truffet stolpen på 1-2 og Harmeet Singh var også nær scoring.

SCORET: «Moi» stupheadet inn 1-2. Foto: Scanpix
SCORET: «Moi» stupheadet inn 1-2. Foto: Scanpix Vis mer

Samtidig løp Molde-spillerne hjemmelagets høyt gasjerte menn i senk. Etter hvert gikk det så langt at Fenerbahce-fansen begynte å klappe og juble for de norske gjestene.

- Hør! Molde hylles av Fenerbahce-fansen. Det er helt utrolig. De står og klapper rundt meg, ropte Max-kommentator Frode Marti.

En bragd Seks minutter før fullt tid kunne en dommeravgjørelse blitt skjebnesvanger, da «Moi» fikk sitt andre gule kort med påfølgende marsjordre, men Molde-spillerne nektet å gi fra seg ledelsen.

Med en heroisk innsats kastet spillere som Vegard Forren og Ruben Gabrielsen seg foran det som var av avslutninger fra et desperat hjemmelag, og sikret tre oppsiktsvekkende poeng.

ULTIGNET: Nani satte inn 1-1 like før pause. Foto: Scanpix
ULTIGNET: Nani satte inn 1-1 like før pause. Foto: Scanpix Vis mer

- Det her er historisk. Molde knuser Fenerbahce 1-3. De slår tyrkerne ned i støvlene. Det er så mange høydepunkter at det er vanskelig å oppsummere, sier Marti ekstatisk.

- Det er Molde-historie. Det er en fantastisk prestasjon. Det er et fantastisk resultat. Molde vinner fullt forjent over 90 minutter, sier Tor Ole Skullerud, lagets tidligere trener - nå Max-ekspert.

• I den andre kampen i gruppa spilte Ronny Deilas Celtic 2-2 på bortebane mot Ajax. Moldes neste match er mot Ajax hjemme på Aker Stadion 1. oktober.

YDMYKET: Van Persie ble temmet av Molde-stopperne Vegard Forren og Ruben Gabrielsen. Foto: Scanpix
YDMYKET: Van Persie ble temmet av Molde-stopperne Vegard Forren og Ruben Gabrielsen. Foto: Scanpix Vis mer
TAKTISK PERFEKT: Molde-trener Erling Moe ledet laget til en bragd i Tyrkia. Foto: Scanpix
TAKTISK PERFEKT: Molde-trener Erling Moe ledet laget til en bragd i Tyrkia. Foto: Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer