Molde i ferd med å selge Linnes til tysk klubb

- Ikke lenge til noe er klart.

TIL TYSKLAND: Martin Linnes er nær en overgang til FC Nürnberg.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
TIL TYSKLAND: Martin Linnes er nær en overgang til FC Nürnberg. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagbladet kjenner til at Molde er i ferd med å selge høyre back Martin Linnes (23) til den tyske 2. Bundesliga-klubben FC Nürnberg. Agent Jim Solbakken vil ikke kommentere Dagbladets informasjon, men bekrefter at det er bevegelse rundt den norske landslagsspilleren.

- Vi holder på å bestemme fremtiden hans i disse dager. Det er nok ikke lenge til noe er klart, sier Solbakken til Dagbladet.

3. juli gjorde Linnes det klart overfor Dagbladet at han ønsker seg til utlandet. Nå er hedmarkingen i ferd med å få drømmen oppfylt. Nürnbergs sportssjef Wolfgang Wolf uttalte nylig til tysk presse at det trolig kun er snakk om kort tid før overgangen kan offentliggjøres.

Ettertraktet Nyheten kommer under ett år etter at Linnes skrev under en kontraktsforlengelse med Molde til vinteren 2017. Klubben får derfor trolig godt betalt for spilleren som står med 12 kamper for det norske A-landslaget.

Så seint som i fjor skal Molde ha blitt enig med tyrkiske Besiktas om en avtale verdt rundt 20 millioner kroner, men da takket Linnes selv nei til en overgang.

Linnes har i ettertid sagt til Dagbladet at det viktigste for han er at både klubben og treneren matcher hans krav og ambisjoner.

- Jeg har vært helt klar på at jeg har en drøm om å komme meg ut. Jeg har slått meg inn på landslaget og spilt tippeligafotball en god del år nå, så det er naturlig å tenke framover. Samtidig er det å prestere godt her som teller. Det føler jeg at jeg er godt i gang med nå, så får jeg bare holde det gående, sa Linnes til Dagbladet etter seieren mot Sarpsborg 08 tidligere i måneden.

Da bekreftet også Linnes at han kjente til Nürnbergs interesse.

Gjenforenes med Hovland I Tyskland vil Linnes igjen bli lagkamerat med Even Hovland (26), som gikk til Nürnberg fra Molde sist sommer.

- Vi kommenterer ikke noe rundt navn når det gjelder spillerlogistikk før ting eventuelt er 100 prosent klart, skriver Moldes ferierende direktør Tarje Nordstrand Jacobsen i en SMS til Dagbladet.

Det er imidlertid kjent at den tyske klubben lenge har vært på jakt etter en høyre back, med Linnes som sitt soleklare førstevalg.

Nürnberg rykket ned fra Bundesliga etter en katastrofal 2013/2014-sesong, og kom på en 9. plass på Tyskland nest øverste nivå forrige sesong, men har ambisjoner om å returnere til toppen av tysk fotball. Tommy Svindal Larsen, Jørn Andersen og Håvard Nordtveit er blant nordmennene som tidligere har spilt for den gamle storklubben.

NORSK LANDSLAGSSPILLER: Martin Linnes har etablert seg i den norske landslagstroppen. 28. mars startet backen oppgjøret mot Kroatia og Ivan Perisic. Foto: Scanpix
NORSK LANDSLAGSSPILLER: Martin Linnes har etablert seg i den norske landslagstroppen. 28. mars startet backen oppgjøret mot Kroatia og Ivan Perisic. Foto: Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer