Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Molde i knallform

Molde er i knallform og overkjørte Tromsø med solide 4-0 i åpningskampen på Molde stadion i dag. Molde virker solid, tålmodig og uten åpenbart svake punkter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi er mange på dette Molde-laget som kan avgjøre kamper, sier han til NTB. Lund var sammen med Trond Andersen banens beste, og dagens Molde-lag var nesten uten svake punkter. Både Odd Inge Olsen, Anders Hasselgård, Knut Anders Fostervold og Freddy dos Santos viste veldig mye bra.

Lunds første

Lund headet inn kampens første mål i det 18. minutt etter fint forarbeid av Anders Hasselgård. 2-0 besørget Knut Anders Fostervold sju minutter senere. Han dro seg inn mot midten og skjøt knallhardt. Skuddet burde likevel Thomas Tøllefsen i Tromsø-målet ha tatt.

I andre omgang forsøkte Tromsø å skru opp intensiteten, men det var likevel Odd Inge Olsen som økte Moldes ledelse til 3-0. Så satte Andreas Lund punktum med 4-0 etter 70 minutter. Molde laget to mål på fire sjanser i første omgang.

Etter pause var Molde totalt overlegen, men effektiviteten var dårligere. Tromsø hadde bare en hundreprosent-sjanse gjennom hele kampen. Det var i andre omgang da Roar Christensen var alene med Morten Bakke og burde ha scoret. Men skuddet var for dårlig til å matche en god Molde-keeper.

Solid Molde-lag

Molde spiller hardere fotball enn i fjor, og gjennombruddskraften var god. Trond Andersen hadde full kontroll med Tromsøs farlige spiss Rune Lange. Pasningsspillet er ikke alltid like patent, noe som også har vært en svakhet i treningskamper tidligere i vår.

Det virket som om Tromsø på en måte ikke hadde våknet av vinterdvalen. Laget var tafatt, levde farlig i forsvar og med en nøytralisert Rune Lange var Tromsø også temmelig ufarlig foran mål. Molde bidro i stor grad til å gjøre Tromsø dårlig i denne kampen. Laget kan komme tilbake etter en tøff åpning.

(NTB)