- Molde ingen nedtur

- Nedtur å spille i Norge igjen? Nei, hit har jeg kommet for endelig å spille førstelagsfotball igjen, og spille så bra at jeg får en ny sjanse i Wimbledon, sier Martin Andresen (23) etter sin første trening med Molde i går ettermiddag.

Wimbledon-proffen er på utlån til Molde ut sesongen - og håper å reise tilbake til England som fersk seriemester etter sesongslutt i Norge, for å fullføre kontrakten på tre og et halvt år.

Mens samboer Kristin blir igjen i London for å fortsette studiene, reiser Andresen tilbake til Norge for å få fart på fotballkarrieren sin igjen.

Lite tillit

Profflivet i Wimbledon har så langt ikke vært i nærheten av det han trodde og håpet på da han satte kursen for London med sine 25-millionersbein i slutten av oktober i fjor:

Lite spilletid, nedrykk - og sammen med de andre nordmennene i klubben hengt ut i engelske medier som en gedigen flopp.

- Jeg var forespeilet å få spille mer enn jeg fikk. Drillo sa flere ganger at han ville bruke meg mer, men like fullt fikk jeg sjelden tillit fra start. Klart det var skuffende, for jeg følte at jeg tok vare på de sjansene jeg fikk, sier Martin Andresen til Dagbladet.

Under Drillos etterfølger Terry Burton havnet Andresen langt ute i skyggen.

Satt tilbake?

Totalt fikk den tidligere Stabæk-spilleren fire Premier League-kamper fra start, hadde en målgivende og scoret ett mål.

- Har lite spilletid i England satt deg tilbake som fotballspiller?

- Det er umulig å si om jeg ville utviklet meg bedre et annet sted. Jeg er nok preget av mangel på jevnlig matchtrening. Men jeg angrer ikke på at jeg reiste. Får du sjansen, så må du ta den, mener Martin Andresen.

Tror på Molde-gull

I Molde håper han å bidra til at serieleder RBK ikke henter hjem sitt niende strake seriegull.

- Det er ikke langt opp, og med Andreas Lund tilbake, er vi gode nok til å ta igjen RBK. Molde har brukt EM-pausen til å styrke laget, mens RBK har mistet John Carew. Det vil de merke.

Og Andresen sprudler nå av overskudd.

- Etter sesongslutt i England har jeg vært på ferie på Lanzarote, Mallorca og i Oslo. I fjor dro jeg jo til England rett fra den norske serien, og fikk ikke noe ferie da.