Molde-kapteinen lever et hundeliv

MOLDE (Dagbladet): Knut Anders Fostervold (28) er fotballproff, fagforeningsmann, hovedfagsstudent, ektemann, tobarnsfar (snart tre), nyvalgt KrF-representant i bystyret og hundeeier. Han har sluttet å jobbe som lærer. Nå går det på stumpene løs.

Newfoundlander-tispa Aurora (1 = år) har redningshundblod i åra. Heldigvis. Fostervold trenger snart hjelp.

- Nå er jeg helt på grensa. Mange mener jeg har tatt meg vann over hodet. Men jeg liker å ha mye å gjøre. Må passe på så det ikke bikker over, sier Knut Anders Fostervold til Dagbladet.

Sammen med spillerforeningen NISO har han de siste dagene talt Molde-guttas sak i tøffe bonusforhandlinger med klubbledelsen. Molde-trener Erik Brakstad har buldret mot bonusfokuserte spilleres «energilekkasjer». Samtidig har Fostervold rukket å bli innvalgt i bystyret for KrF - med Kjell Magne Bondeviks stemme. Men kona Julie strøk ham fra lista. Hun vil ha Knut Anders mer hjemme sammen med seg og sønnene Vetle (4) og Even (2).

- Hun mislikte at jeg sa ja til å stå på lista, sier Fostervold.

Bondeviks mann

KrF gjorde brakvalg i Molde og økte fra åtte til 12 representanter i bystyret. Fostervold bidro kraftig. Han sto på åttendeplass på lista, ble strøket av 37 velgere, men fikk 141 kumuleringer og 38 slengere. Fostervold fikk nestflest KrF-stemmer i Molde, bak ordfører Rolf Myhre. Fostervold risikerer å komme inn i formannskapet...

- Familien er viktigst. Dernest fotballen, sier Fostervold - og bønnfaller partikollegene om å lytte.

Men han innrømmer det sjøl:

- Jeg er ikke som andre fotballspillere.

Fostervold begynte toppfotballkarrieren der medspillerne slutter. Med bryllup og barnefødsler. Den tredje kommer etter planen 14. november. Det er ei drøy uke etter hjemmekampen mot Real Madrid. Nesten som Rosenborgs Christer Basma, det.

- Hadde ikke akkurat planlagt at vi skulle spille Champions League da jeg...

Tøft i kveld

Hovedfagsstudenten i samfunnsvitenskap hadde heller ikke planlagt å bruke to og et halvt år på den avsluttende oppgaven før cand.polit.-tittelen endelig blir hans.

- Et ork, sier han.

Før hjemmekampene på Røkkeløkka pleier Fostervold løpe i skogen med Aurora. Hunden bør slippe morgentrimmen i dag. Det blir slitsomt for eieren i kveld.

- Vi hadde vunnet seriegull i år om vi hadde fått spille med samme forsvarsfireren hele året, sier Fostervold, og tydeliggjør samtidig Moldes forsvarsproblem i kveld. Pål Lydersen er skadd. Molde-trener Erik Brakstad må bruke venstreback Fostervold som midtstopper. Men bekymringene påvirker ikke humøret.

- Kom da Yngve.

Roper Brakstad til fagforeningsleder Fostervold etter treninga.

- Det er Pol Pot som snakker.

Svarer Fostervold.

OPPTATT MANN: Knut Anders Fostervold er en travelt opptatt fotballspiller og familimann. Her med newfoundlandstispa Aurora.