Molde-kapteinen står fram som mobber: - Jeg har angret veldig på enkelte episoder

Nå vil Berg Hestad hjelpe andre.

VAR EN MOBBER: Det er slik Fotball-Norge er vant til å se Daniel Berg Hestad. Nå innrømmer Molde-kapteinen at han mobbet medelever da han gikk på skolen. 
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
VAR EN MOBBER: Det er slik Fotball-Norge er vant til å se Daniel Berg Hestad. Nå innrømmer Molde-kapteinen at han mobbet medelever da han gikk på skolen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / ScanpixVis mer

(Dagbladet): Daniel Berg Hestad er en levende legende i norsk fotballsammenheng. Ingen har flere eliteseriekamper enn 39-åringen, som har vært et forbilde for mange gjennom sin lange karriere. 

Det var også en av grunnene til at Molde-kapteinen i går besøkte Nordbyen skole i hjemfylket, i et tiltak for å blant annet forebygge mobbing. Det var i den anledning at Berg Hestad sto overraskende fram med en egen, mørk historie fra skoletida.

- Jeg har mobbet, jeg også. Det er sånne ting jeg angrer på. Jeg hadde noen perioder der jeg var veldig opptatt av meg selv, og det å framheve meg selv i klassen og på skolen. Jeg tenkte lite på andre, sier Berg Hestad til lokalavisa Romsdals Budstikke

Angrer i dag Tippeliga-spilleren forteller at den stygge oppførselen hans er noe som har plaget ham siden.

- Jeg har tenkt på det i ettertid og angret veldig på enkelte episoder som ikke jeg oppfattet som mobbing, men som motparten oppfattet som mobbing, sier Berg Hestad.

Med årene har han forstått at det ikke er mye som skal til for å såre et menneske. Spesielt ikke når man går på barneskolen.

- I den alderen disse her er i nå, er det jo veldig mange forandringer i kroppen og mye følelser og tanker som går.

Vil hjelpe Derfor mener Berg Hestad det nå er viktig å jobbe målrettet for å forhindre mobbing.

- Det tror jeg er viktig å sette fokus på, slik at ungene skjønner at ting kan såre selv om det ikke er meningen.

Elise Bakke Unhjem var blant barneskoleelevene som hørte på Berg Hestad. Hun var ikke i tvil om hva budskapet var.

- Vi lærte at vi skal være flinke til å inkludere alle med på laget eller i vennegjengen. Alle skal få lov til å være med, sier Bakke Unhjem til Romsdals Budstikke.

Får skryt Organisasjonen MOT jobber aktivt mot blant annet mobbing. Overfor Dagbladet forteller kommunikasjonssjef Bård Flaarønning at de setter stor pris på Berg Hestads åpenhet.

- Vi synes det er kjempebra at han har lyst til å bruke posisjonen sin til å påvirke ungdom på denne måten. Veldig mange ungdommer har forbilder som de ser opp til, og fotballspillere er noen av de største forbildene som finnes, sier Flaarønning til Dagbladet.

MOT-arbeideren forteller samtidig at grunnen til at de knytter til seg kjente personer som ambassadører, er at de er med på å forsterke budskapet deres.

- Vi har også samarbeidet med Molde og Daniel Berg Hestad i lang tid. Han slår oss som en utrolig bevisst person som er opptatt av å påvirke ungdom på en god måte, skryter Flaarønning.

Dagbladet har ikke lykkes å komme i kontakt med Daniel Berg Hestad i dag.