Molde-kapteinen tangerte Roar Strand - vurderer å ta ny sesong

38-åringen skal i møte med Skullerud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Molde - Sogndal 3-0 (2-0)

MOLDE (Dagbladet): Molde-kaptein Daniel Berg Hestad (38) tangerte lørdag Rosenborg-legenden Roar Strand i antall spilte kamper på øverste nivå i Norge.

Til stående jubel fra hjemmepublikumet ble Hestad byttet inn i det 65. minutt i den 14. serierunden. Da kom han inn til sin 439. kamp i eliteserien.

Vil trone øverst - Jeg vil ha rekorden alene. Jeg jubler ikke skikkelig før det. Men det er klart at man får gåsehud av en slik gest fra tilskuerne. Jeg er lokalgutt og på tribunen er det folk jeg har vokst opp med. Da er det nesten som man har lyst å gråte, sier Daniel Berg Hestad til Dagbladet.

Neste helg er det rivaloppgjør når Molde gjester Ålesund. Da kan midtbanespilleren innta tronen helt alene, som spilleren med flest kamper i eliteserien gjennom tidene.

HISTORISK: Moldes Daniel Berg Hestad takker supporterne etter eliteseriekampen mellom Molde og Sogndal på Aker Stadion. Han fikk stående applaus av hjemmefansen da han lørdag ble historisk.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
HISTORISK: Moldes Daniel Berg Hestad takker supporterne etter eliteseriekampen mellom Molde og Sogndal på Aker Stadion. Han fikk stående applaus av hjemmefansen da han lørdag ble historisk. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

- Rekorden har jeg ikke tenk på før denne sesongen, når journalister har begynt å ta det opp, forteller Hestad.

- Hva tenker du om egen prestasjon, å stå bokført med så mange kamper?

- Det betyr at jeg er gammel. At jeg har hatt en stabil karriere, og at jeg ikke har blitt så god at utenlandske klubber har ønsket meg nok. I tillegg til mye flaks og tilfeldigheter, smiler han.

Kan ta to medaljer Med unntak av to sesonger i 1. divisjon og halvannen sesong i Heerenveen, har Hestad spilt for Molde i eliteserien siden debuten kom mot Start i 1993.

- Hva er det som driver deg?

VIL HA MØTE: Tor Ole Skullerud forteller til Dagbladet at han vil sitte seg ned med kaptein Daniel Berg Hestad for å diskutere ny sesong.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
VIL HA MØTE: Tor Ole Skullerud forteller til Dagbladet at han vil sitte seg ned med kaptein Daniel Berg Hestad for å diskutere ny sesong. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

- Motivasjonen er fortsatt på topp. Jeg har en allsidig bakgrunn og har vært heldig med gode gener. Det er nok det som har gjort at kroppen har tillatt meg å holde på så lenge, sier han.

Veteranen tror årets Molde-utgave kan nå langt.

- Vi kan slå Viking hjemme i NM og gå videre. Det er to kamper igjen før en eventuell finale. I serien har vi et bra utgangspunkt. Der kommer vi til å kjempe helt inn, forteller Hestad

- Er dette din siste sesong?

VIKTIG: Moldenseren Daniel Berg Hestad er fortsatt en nøkkelspiller i Molde. Nå blir det kanskje ny sesong.
Foto: Håvard Røyrvik / Dagbladet
VIKTIG: Moldenseren Daniel Berg Hestad er fortsatt en nøkkelspiller i Molde. Nå blir det kanskje ny sesong. Foto: Håvard Røyrvik / Dagbladet Vis mer

- Vi får se. Du må spørre sjefen, smiler 38-åringen.

Vil ha møte Tor Ole Skullerud utelukker ikke at kapteinen er med på laget også neste sesong.

- Det er opp til Daniel. Det har ingen hast, men vi skal sette oss ned. Betydningen hans er vanskelig å måle. Daniel er først og fremst et fantastisk menneske og en god spiller, forteller sjefen om kapteinen sin.

- Dette er velfortjent. Neste gang troner han øverst alene. Daniel har fortsatt mye å bidra med, sier Skullerud.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer