DRØMMETREFF: Magne Hoseth straffet et passivt Vålerenga-forsvar da han fikk god tid til å sikte og skyte fra 25-30 meter.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
DRØMMETREFF: Magne Hoseth straffet et passivt Vålerenga-forsvar da han fikk god tid til å sikte og skyte fra 25-30 meter.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / ScanpixVis mer

Molde kjørte over tamt VIF

Styrket stillinga på toppen av tabellen.

(Dagbladet): Molde - Vålerenga 2-1.

Mindre enn to døgn etter nedturen mot PAOK i Europa League-kvalifiseringen fortsatte Vålerenga sitt tette kampprogram med en vanskelig bortekamp mot gulljaktende Molde på Aker stadion.

Slitasjen syntes, for oslolaget var nest best i det meste de foretok seg ute på banen. Bare en god Lars Hirschfeld, som fikk liten støtte fra spillerne foran seg, forhindret styggere sifre enn 2-1.

Sluttresultatet var nemlig svært så flatterende for Vålerenga, som riktignok mobiliserte til en sluttspurt etter Harmeet Singhs reduseringsmål.

- Det kunne lett blitt stygge sifre etter første omgang. Men vi var heldige og hadde en god keeper. Med litt flaks kunne vi ha sikret oss utligning i sluttminuttene og ett poeng. Det ville vært fantastisk, sier VIF-manager Martin Andresen, ifølge NTB.

Oppgjøret var den første tippeligakampen siden de grufulle terrorhandlingene forrige fredag. Derfor var det en rosemarkering i «Rosenes by» før avspark for å vise støtte til ofre og pårørende etter bomben i Regjeringskvartalet og massakren på Utøya.

Et opplagt Molde-lag tok tidlig tak i kampen, og ble også gitt mye handlingsfrihet av et passivt bortelag.

Hoseth-kanon Gang på gang kombinerte samspilte serieledere seg igjennom et rufsete forsvar, men kombinasjonen av en god keeper og overkommelige avslutninger gjorde at det forble målløst fram til to minutter før pause.

Da fikk Magne Hoseth all den tida han trengte til å lade, sikte og fyre av venstreslegga fra 25 meter. Med fynd, klem og skru hamret den tidligere VIF-spilleren ballen forbi en sjanseløs Hirschfeld, og vertene kunne gå i garderoben med pauseledelse.

- Jeg fikk skikkelig treff, sier Hoseth etter kunststykket.

Den samme tendensen fortsatte i annen omgang: Molde var fullstendig dominerende i banespillet, og rullet opp sjanse etter sjanse.

Timen var passert da Joshua Gatt slo en frekk tunnel på den ikke defensivt anlagte Bojan Zajic før han skjøt mellom beina på Andreas Nordvik, via hanskene til Lars Hirschfeld og i mål.

Sluttspurt Da virket saken oppe og avgjort, men paradoksalt nok våknet Vålerenga til live igjen.

Morten Berres avslutning i stolpen fra kort hold var et forvarsel om hva som skulle komme. Fem minutter før slutt sørget nemlig Harmeet Singh for at det ble en mer nervøs avslutning på oppgjøret enn det «Tornekrattet» hadde håpet på.

Kanskje burde Espen Bugge Pettersen ha rykket tidligere ut fra streken enn det han gjorde, men pasningen inn bak Molde-forsvaret var strøken, og avslutningen fra Singh følsom.

Like etterpå var Molde-stopper Christian Steen nær ved å styre ballen i eget nett, men ble reddet av stolpen.

- Seieren var fortjent, men vi gikk tom for krefter på slutten. Dessuten er Vålerenga et godt lag. Derfor ble det som det de siste minuttene, sier Molde-manager Ole Gunnar Solskjær, ifølge NTB.

Dermed kunne Molde innkassere sin fjerde seier i serien på rad. Det har ingen andre lag klart så langt denne sesongen.

Nå er det seks poeng ned til toer Tromsø, som riktignok har to kamper mindre spilt. Uansett: Molde ser per 30. juli ut som den heteste kandidaten til seriegull sesongen 2011.