TRØKK:  Hard motstand og høye spark sto på reportoaret til  Steaua Bucuresti's Alexandru Bourceanu.  FOTO:  REUTERS/Svein Ove Ekornesvag/NTB Scanpix
TRØKK: Hard motstand og høye spark sto på reportoaret til Steaua Bucuresti's Alexandru Bourceanu. FOTO: REUTERS/Svein Ove Ekornesvag/NTB ScanpixVis mer

Molde klarte aldri å reise seg etter elendig start

Tapte hjemme mot Steaua i Europa League.

MOLDE (Dagbladet): Molde - Steaua Bucuresti 1-2.

Molde gjorde en solid innsats mot Steaua og fulgte rumenerne helt inn etter en elendig innledning på kampen, men manglet evne til å omsette fete sjanser.

Likevel: Det er ikke helt kjørt med tanke på avansement for serielederen, selv om det ser vanskelig ut.

- Vi er ikke fortapt. Med seier mot København i neste kamp, samtidig som Steaua slår Stuttgart, er det fortsatt mulig med avansement, sier Molde-manager Ole Gunnar Solskjær til NTB.

Alt da Molde kvalifiserte seg til gruppespillet i Europa League sa  Solskjær til Dagbladet, at i denne ligaen kom ingen ting gratis.

- Motstanderne vil benytte seg av de mulighetene de får og vi må score på de to til tre mulighetene vi får i hver kamp, sa Solskjær tidligere i høst.

Balltap I kveld kom virkelig bevisene for at Solskjærs ord var valide. Moldes Pape Pate Diouf valgte å holde på ballen til han mistet den, fremfor å spille på en langt bedre plassert Joshua Gatt. Daniel Chima Chukwu burde klemt til med skudd da han tidlig i førsteomgangen hadde muligheten  isteden for å velge å holde på ballen.

Men Moldes angripere brukte for lang tid på å fatte beslutningen om å skyte.

Det gjorde ikke Steaua Bucuresti da de kom til to muligheter i løpet av første omgang.

Etter 21 minutter kom 0-1 da Alexandru Chipciu fikk være i fred for Molde-forsvaret.

Skuddet smalt inn.

Svakt forsvar Det gikk så ett helt kvarter før neste gang Steaua Bucuresti kom til en sjanse. Kristoffer Vatshaug Paulsen sviktet da han skulle støte og innbytter lasmin Latovlevici fikk komme til skudd.

Nok en gang smalt ballen i mål.

Gjestene ledet 2-0 til pause.

Molde byttet ut Pape Pate Diouf og Joshua Gatt, som begge spilte en svak førsteomgang, med jo Inge Berget og Mattias Mostrøm.  - Moström kom inn og var veldig god, men jeg angrer ikke på det laguttaket jeg gjorde i forkant, sier Solskjær med fasit i hånd.

Ti minutter inn i andre omgang, ble endelig Molde skuddvillig. Daniel Chima Chukwu ble spilt prikkfritt frem. Da smalt det, og Bucuresti-keeperen var sjanseløs på skuddet fra 16-meter.

Farlig svenske Rett etterpå kunne Mattias Mostrøm ha scoret, og utlignet. Men på vei inn i 16-meteren valgte han et forsøk på å plassere ballen forbi keeper fremfor et knallhardt skudd. Keeper var både trygg og rett plassert.

Svenske Mostrøm fikk blod på tann og fortsatte med sin terror av Bucuresti-forsvaret. på neste sjanse skjøt han hardt, keeper var på rett plass og fikk stoppet. Også Magne Simonsen fikk muligheten inne i 16-meteren, og da hadde ikke den rumenske keeperen noe annet valg enn å panikk-slå ballen til hjørnespark.

De siste 20 minuttene av kampen, vekslet lagene på å være frempå med gode angrep.

Hadde Molde startet med de 11 som avsluttet kampen, er det lang fra sikkert at rumenerne hadde seiret.

Men selv med Martin Linnes alene med keeper i sluttminuttene, maktet ikke Molde å utligne, og dermed kunne Steaua juble for avansement. I den andre kampen i gruppe E tok Stuttgart sin første seier i gruppespillet borte mot FC København og klatret opp på annenplass med fem poeng. FCK er nummer tre med sine fire, mens Molde nå ligger helt sist med tre poeng.