HØYDEPUNKTER: Molde - Sandefjord spilte 23. runde i Eliteserien 2017. Video: Fotball Media Vis mer

Molde vant på nytt

Molde klatrer mot medalje - vant sin tredje strake liagaseier

Thomas Amang tomålsccorer for Molde.

  • Molde - Sandefjord 3-1 (1-1)

Thomas Amang sørget for at Molde ristet av seg cupnedturen. 19-åringen scoret to ganger i 3-1-seieren hjemme mot Sandefjord. MFKs medaljedrøm lever for fullt.

Det var en fortjent trepoenger til hjemmelaget. I tillegg til Amangs mål kom også Martin Ellingsen på scoringslista.

Ole Gunnar Solskjær måtte i midtuken se laget sitt misse cupfinalen. Det skjedde etter at Lillestrøm scoret tre mål det siste kvarteret og vant 3-0 i Moldes egen storstue.

Tapet var tungt å bære for moldenserne, men i Eliteserien har de fortsatt mye å spille for. Etter søndagens seier ligger de blåkledde på tredjeplass med 40 poeng. Sarpsborg kan ta seg forbi om de slår Odd mandag, men Molde er så absolutt blant lagene som jager medaljene bak serieleder Rosenborg.

Solskjærs plan om å spille mer direkte fungerte godt mot Sandefjord. Amang var toneangivende på topp fra start, og etter et snaut kvarter skulle 19-åringen fra Kamerun få sin første fulltreffer for kvelden.

Alene med Sandefjord-keeper Ingvar Jónsson plasserte han ballen lavt til høyre i nettmaskene. I forkant ropte gjestenes Håvard Storbæk på frispark, men fikk ikke gehør hos dommer Kristoffer Hagenes.

Rett i bakrom

Hjemmepublikummet kunne ikke glede seg lenge. Sju minutter senere ble MFK hardt straffet for å miste ballen etter en kort corner. Facundo Rodriguez løp med ballen i beina fra egen banehalvdel og skjøt inn 1-1 med en pen skru fra rundt 16 meter.

Molde fortsatte å spille direkte også etter pause. I det 55. minutt fikk Amang en langball fra Babacar Sarr i bakrom, og med en ballberøring tuppet han inn 2-1 forbi Jonsson. En vakker scoring på en ball fra midtbanen.

Sandefjord fikk lite til å stemme offensivt. Tolv minutter før slutt var kampen i praksis over. Med innsiden av foten dunket Ellingsen inn 3-1 på en 45 graders pasning fra innbytter Petter Strand.

Mot alle odds

Lars Bohinens lag var nederlagsdømt før sesongen, men har klart seg langt bedre i comebacket i Eliteserien enn ventet. Vestfoldingene har fortsatt en jobb å gjøre for å sikre fornyet kontrakt. Sandefjord ligger på 8.-plass med 30 poeng. Det skiller åtte poeng ned til Tromsø under nedrykksstreken.

Sandefjord kan trøste seg med at laget har unngått å gå på lange tapsrekker denne sesongen. Neste helg har Bohinens mannskap en god mulighet til å slå tilbake når formsvake Aalesund kommer på besøk.

Molde skal på sin side ta turen til nedrykkstruede Sogndal.

(NTB)