Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Molde knuste Vålerenga da Rekdal kritiserte vinterens spillerkjøp: - Det så sikkert bra ut, men nå er alt borte

Gjestene hadde ikke sjans.

I EGEN KLASSE: Molde gjorde hakkemat av Ronny Deilas Vålerenga. Video: Fotball Media Vis mer Vis mer
  • Molde - Vålerenga 4-0 (3-0)

(Dagbladet): Ikke siden august 2010 har Vålerenga reist hjem fra Aker Stadion med tre poeng i lomma. Og etter innsatsen de viste mot Molde i kveld, tyder det på at det kan gå lenge før hovedstadslaget kliner til med en seier i rosenes by igjen.

For allerede før halvtimen var spilt lå Vålerenga under 3-0, og den forrige Vålerenga-treneren, Kjetil Rekdal, hadde hatt en utblåsning i Eurosport-studioet.

- Det som er pussig, jeg skal være forsiktig nå for jeg vet jeg får pepper hvis jeg kritiserer Vålerenga, men ifjor høst tapte de to av de siste femten kampene. De spilte tidvis ekstremt bra i mange kamper. Nå er alt borte. Det så sikkert bra ut i treningskamper, men du ser ikke igjen noe som helst, sa Rekdal i studioet.

Den tidligere Vålerenga-treneren lurte på hvordan Vålerenga har endt opp med å ikke styrke den bakre rekka denne sesongen, og hvorfor hovedstadslaget endte opp med to 20-åringer (Ivan Näsberg og Markus Nakkim) i forsvar i kveldens kamp mot Molde.

- De hentet fem-seks spillere den siste uka og blåste av penger i hytt og pine i posisjoner de hadde dobbel og trippel dekning i. Da vil du automatisk få kritikk. Jeg er ikke ute etter å ta noen, men spørsmålene vil komme.

Dårlig forsvarsarbeid

Også i fjorårets oppgjør på Aker Stadion endte det hele med 4-0-seier til hjemmelaget. Og da Molde gikk opp i ledelsen etter bare sju minutter, var oddsen på deres side for en gjentakelse av storseieren.

Det så nemlig uhyre enkelt ut for de blåkledde da Sander Svendsen og Björn Bergmann Sigurdarson spilte godt sammen på venstresida. Sistnevnte la inn til Svendsen som klinka til med venstrefoten og sendte hjemmelaget i en tidlig ledelse, etter svært dårlig forsvarsarbeid av Markus Nakkim.

Da Nakkim fire minutter senere ikke klarte å stoppe Sigurdarson inne i 16-meteren, fikk islendingen muligheten til å fyre avgårde et skudd. Ballen gikk i stanga og ut, men Ivan Näsberg kom i for stor fart og endte opp med å dytte ballen inn i eget mål - ikke ut.

Dermed sto det allerede 2-0 etter elleve minutter, med Nakkim og Näsberg som svært skyldige i det foreløpige resultatet.

- For enkle feil

Vålerenga forsøkte å komme seg høyere opp i banen, men Molde sto i mot og presset tilbake. Og Molde var mye nærmere 3-0 enn Vålerenga var 2-1, noe hjemmelaget også fikk allerede før halvtimen var spilt.

Ruben Gabrielsen vant en duell og ballen spratt inne i 16-meteren. Der sto 19 år gamle Sander Svendsen, som kunne styre inn Moldes tredje mål for kvelden.

I pausen sa både Vålerenga-kaptein Christian Grindheim og trener Ronny Deila at det hele var for dårlig.

- Vi må bli råere i duellspill, og vi gjør for enkle feil, sa Deila til Max før lagene gikk utpå banen.

Og ikke før kampen var satt i gang, hadde hjemmelaget scoret enda et mål. 38 sekunder tok det fra dommer Dag Vidar Hafsås blåste i gang, til Bjørn Bergmann Sigurdarson satte inn 4-0 etter å ha stanget ballen i mål.

- Imponerende forestilling av Molde. Et veldig rufsete Vålerenga, men det er ikke noe Solskjær trenger å bry seg om. 4-0 smaker for Molde som har fått en god start på sesongen. Det samme kan vi ikke si om Vålerengas start, sa Max-kommentatoren etter kampen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media