Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Molde krevde nær 60 millioner for Nyland. Derfor takket Everton nei

Morten P. kommenterer.

VIL UT: Landslagskeeper Ørjan Håskjold Nyland vil gjerne til utlandet. Everton var interesserte, men Molde svarte med å kreve nærmere 60 millioner kroner for keeperen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
VIL UT: Landslagskeeper Ørjan Håskjold Nyland vil gjerne til utlandet. Everton var interesserte, men Molde svarte med å kreve nærmere 60 millioner kroner for keeperen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

LA MANGA (Dagbladet):

ØRJAN HÅSKJOLD NYLAND (24) er fortsatt ønsket på Goodison Park. Problemet for Norges landslagskeeper er at han inntil videre ikke er ønsket sterkt nok.

Og derfor var det ikke så mye avstanden mellom Moldes krav og Evertons tilbud som til slutt var årsaken til overgangens kollaps mandag kveld.

Hadde Everton virkelig villet ha Molde-keeperen i dette overgangsvinduet, så hadde de nemlig løst det.

ETTER DET JEG forstår ligger Moldes totalpris på Ørjan Håskjold Nyland et sted mellom femti og seksti millioner norske kroner.

Halvparten av disse pengene var ønsket på konto ved signering.

Mens Everton, som på veien til forhandlingsbruddet la minst fire konkrete tilbud på bordet, bare var villige til å garantere en totalpakke (kontanter pluss rater etter spilte kamper) verd halvparten.

Slikt blir det ikke handel av.

KLUBBER SOM IKKE er i nærheten av å være fornøyd selger ikke spillere. Og Molde var ikke fornøyd denne gangen. De var ikke i nærheten en gang.

Og i tillegg er Norges beste lag og Tippeligaens tittelforsvarere i en posisjon der de ikke trenger å selge for å få butikken til å gå i balanse.

Synd for Ørjan Håskjold Nyland selvfølgelig, som føler seg klar og virkelig ønsker seg ut selv om han forteller meg at han har det veldig bra i Molde.

Og en liten bitter pille å svelge for landslagstrener Per-Mathias Høgmo også, som jeg vet krysset fingrene for overgangen og landslagskeeperens utviklingsmuligheter i England.

HØGMOS AGENDA ER at Håskjold Nyland som alle landslagsspillere bør ha en best mulig hverdag. Han mener tida er moden for at Norges keeper bør ta nye steg og møte tøffere utfordringer.

Og uten å fornærme keeperjobbinga i Molde - hverdagen i Everton er nok bedre alle dager. I det perspektivet, og spesielt om det ikke skjer noe til sommeren, kan dette overgangshavariet bremse Høgmos definerte mål om at alle spillerne hele tiden skal bli litt bedre.

MEN MOLDE KAN ikke tenke sånn. Eller på landslaget. Molde kan ikke ta andre hensyn enn til seg selv og sin egen utvikling og (gode) forretningsdrift.

Og i det regnestykket hører sportslige ambisjoner som tittelforsvar på hjemmebane og sommerens kvalifiseringskamper i Europa selvfølgelig med.

Når Champions League er en drøm, og Europa League en definert og helt realistisk målsetting, kan du ikke la dine beste spillere gå på billigsalg.

DET ER IKKE lenger et spørsmål om Ørjan Håskjold Nyland finner seg en klubb i utlandet. Det er snarere et spørsmål om når. Dermed ikke sagt Molde får det de ba om denne gangen ved neste korsvei, i fotballindustrien er ingenting konstant.

Men et par gode landskamper på veien til det neste overgangsvinduet vil selvfølgelig hjelpe.

Hvis så skjer og overgangssummen(e) er riktig selger Molde. Både Vegard Forren og Håskjold Nyland.

Fullstendig uavhengig av europeiske ambisjoner.