Molde leter etter konkurrent til tomålsscorer Chima Chukwu

- Bring it on, sier spissen.

• Molde - Hønefoss 4-0 (1-0)

MOLDE(Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær sitt Molde er ikke lenger tabelljumbo etter en overbevisende 4-0-seier over Hønefoss.
Moldes nigerianske spiss Daniel Chima Chukwu (23) førte Molde opp i ledelsen etter tolv minutter.

I dagens RB sto det at Molde leter etter konkurrenter til spissen. Det bekreftet Ole Gunnar Solskjær etter dagens kamp.

-  Vi leter etter konkurranse til han. Chima har jobbet hardt. Det er kjekt å jobbe med Chima, han tar til seg læring og vil lære mer, sier Solskjær til C More.

Herlig innlegg En stor del av æren for at Chima Chukwu kunne bokføre sitt andre mål for sesongen, må gå til Magne Simonsen. Høyrebacken la et perfekt innlegg bak Hønefoss-forsvaret ti meter inne på bortelagets banehalvdel som Chima Chukwu headet kontant i nettmaskene bak bortelagets keeper Steve Clark.

- Det er dette jeg har ventet på lenge, og endelig er det her. Jeg er veldig glad. Det har vært en tøff start på sesongen, men jeg blir pushet av trenerene, og det har hjulpet meg veldig, sier Chukwu til C More.

- Jeg begynte å tvile litt på meg selv, men jeg har alltid fått god støtte, fortsetter spissen. Han er ikke redd for konkurranse.

 MÅLTYY:  Han har blitt kritisert for å være for dårlig. I dag score Daniel Chima Chukwu to mål for Molde.  . Foto: Svein Ove Ekornesvåg  / NTB scanpix
MÅLTYY: Han har blitt kritisert for å være for dårlig. I dag score Daniel Chima Chukwu to mål for Molde. . Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

- Hvis klubben vil ha en spiss til: Bring it on, sier spissen til kanalen.

Sesongens vakreste? Etter at Hønefoss innledet førsteomgangen best, tok Molde over banespillet utover i omgangen. Riku Riski satte en støkk i Molde-publikummet allerede etter to minutter da han plutselig var alene med Ørjan Nyland i Molde-buret etter en forsvarsfeil, men Risku avsluttet svakt utenfor.

Resten av omgangen handlet for det meste om Molde. Men foruten scoringen til Chima Chukwu ble det bare nesten for hjemmelaget. De blåhvite spilte seg godt fram i leddene takket være stor bevegelse og initativrike løp spesielt fra Jo Inge Berget og Daniel Chima Chukwu.

- Når vi får det første målet i en kamp så løsner det. Da senker vi skuldrene. Det er godt å se at gutta kan kose seg, sier Solskjær til C More.

I tillegg fikk Zlatko Tripic og Joshua Gatt mye plass på sine vinger. Men nok en gang ble Molde for upresise i den siste pasningen foran mål, noe laget har slitt med til nå i sesongen.

I det 51. minutt vartet Magnus Wolff Eikrem opp med det som kanskje er sesongens mål til nå i Tippeligaen. Midtbanemaestroen til Molde fikk drømmetreff fra vel 28 meter der ballen føk som et prosjektil i det høyre krysset til en sjanseløs Steve Clark.

Molde-selvtillit  Eikrem-kanonen så ut til å senke skuldrene på Molde-spillerne, som utover i den andre omgangen framstod med trygghet og selvtillit i det meste de foretok seg. Derfor ble det en kveld der Zlatko Tripic doblet sitt antall Tippeliga-mål for Molde. I det 55. minutt fyrte Tripic løs fra vel tjue meter. Selv om skuddet var hardt, burde burvokter Steve Clark ha reddet avslutningen til Tripic.

Fire minutter senere fintet Daniel Chima Chukwu seg forbi Hønefoss-forsvaret og satte ballen på selvfølgelig vis mellom beina til Clark.

KLASSEMÅL:  Magnus Wolff Eikrem banket ballen i krysset fra lang avstand i kampen mot Hønefoss. . Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
KLASSEMÅL: Magnus Wolff Eikrem banket ballen i krysset fra lang avstand i kampen mot Hønefoss. . Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

- Det er en fantastisk lagseier. Vi viser hva som bor i oss. Vi må fortsette å stå på, så kommer det flere sånn saker, sier Magnus Wolff Eikrem til C More. Midtbanespilleren var stolt over lagkameratene sine.

- Vi har forsøkt å være positive. Når det er tøffe perioder så vet vi at alle skriver dårlige ting om oss. Men vi har vært rolige, og vet vi må stå på hardt, sier Eikrem.