Molde må ha skuddtrening

MOLDE (Dagbladet): Molde - Mallorca 0-0. Rosenborg har til enhver tid tre, fire eminente skyttere som kan true defensive motstanderne. Molde har ingen. Et lag uten slike ferdigheter overlever heller ikke på europeisk toppnivå. Det avslørte Molde i går.

En langskytter eller tre kunne skapt varianter til de etter hvert fryktelig forutsigbare Molde-forsøkene, og kanskje økt sjansen for mesterligaavansement fra ørliten til reell.

Slik spillere som Bent Skammelsrud, Runar Berg, Roar Strand, Totto Dahlum og Jan Derek Sørensen så mange ganger har gjort mot motstandere uten andre ambisjoner enn å holde nullen, og kanskje slumpe til å score på en dødball, eller ved en eminent individualist.

Forarbeid

Mallorca er noen måneder unna maksformen, men kom seg mer enn velberget gjennom gårsdagen med ørlite kløkt - og en opptreden akkurat som forventet i store fotballsammenhenger.

  • De var gjerrige med folk framover.
  • De trakk seg lynhurtig tilbake da Molde fikk overgangsmuligheter.
  • Og de pakket inn Andreas Lund med Nino og Siviero.

Konsekvensen: Molde lyktes ikke med spesialiteten, overgangene. Men det var heller ikke overraskende. Selvsagt hadde Mallorca gjort et solid forarbeid.

Halvhjerta

Mer overraskende - og avgjørende: Molde hadde ikke så mye annet å by på. Hvis vi er litt strenge, så skapte ikke Molde en eneste målsjanse.

Sterkest var savnet av et par skyttere som kunne truet Mallorca fra 30 meter og inn - og dermed skapt litt variasjon til de utallige forsøkene som stort sett endte med upresise innlegg mot en godt innpakket Andreas Lund.

Skuddmulighetene fra distanse dukket opp et utall ganger, med forsøkene kom altfor sjelden - og utførselsen var uten unntak for svak:

  • Magne Hoseth, Karl Oskar Fjørtoft og Odd Inge Olsen sendte av gårde hver sine halvhjerta forsøk fra distanse, mens Jo Tessem moste ballen over fra 20 meter, og Andreas Lund satte et frispark rett på knyttnevene til Mallorca-keeperen.

Ingen joker

Selv mot svakere motstand her hjemme er det sjelden Molde kommer til så mange innleggsmuligheter som i går. Men det liknet en kalkulert risiko fra Mallorcas side. De pakket inn Andreas Lund - og fjernet dermed den eneste trusselen.

Og da ble det ikke så mye igjen på en kveld da Molde heller ikke fikk overraskende hjelp av en tilfeldig joker som Magne Hoseth var uka før, eller en vennligsinnet dommer som kunne hjulpet dem i føringa fra straffemerket.

Eller et langskudd som kunne rystet Mallorca litt.