Molde må spille kvalik

Rob Friends opphenting hjalp ikke.

(Dagbladet.no): Lillestrøm-Molde 2-2.

Molde må spille kvalifisering for å beholde plassen i Tippeligaen. De møter enten Moss eller Sandefjord. De to gjør opp om andre- og tredjeplass i 1. divisjon i morgen.

Molde hadde noen opplagte minutter helt i starten av første omgang, men fikk en kjapp baklengs i fleisen da Robert Koren tok med seg ballen fra midtbanen, spaserte til 20 meters hold, og plasserte 1-0 inn i høyre hjørne.

Med ryggen mot nedrykksveggen gikk det i stå for de blå-hvite gjestene på Åråsen.

Og da Pål Strand gjorde 2-0 på et frispark kvarteret før slutt, så det virkelig stygt ut.

Men Molde klarte å slå tilbake to ganger. Og Lillestrøm fikk smake egen medisin to ganger. Rob Friend headet inn to mål i løpet av det siste kvarteret.

Det hadde holdt til sikker plass - om ikke Fredrikstad hadde tatt en knallsterk og uventet borteseier mot Start. Nå havnet Molde ett ørlite poeng bak de rødhvite fra plankebyen. Neste år kan de være en hel divisjon bak FFK.

- Jeg fryktet egentlig direkte nedrykk også, men nå får vi et par sjanser til å berge plassen. Vi har ikke prestert bedre, og selv om det er sterkt å komme tilbake til 2-2, er det kjedelig ikke å avgjøre det selv, sier Trond Strande til Romsdals Budstikkes nettutgave.

Første kvalikkamp spilles sannsynligvis søndag 13. november, og Molde får hjemmekamp tilslutt.

MÅ UT I KVALIK: Daniel Berg Hestad depper mot LSK.