Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Molde slo Sandefjord 5-0

Molde maltrakterte motstanden i serieåpningen

Molde ga seg ikke før de hadde scoret fem i årets første kamp.

JUBLET: Erik Hestad jublet hemningsløst etter at han scoret Moldes fjerde mot Sandefjord.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
JUBLET: Erik Hestad jublet hemningsløst etter at han scoret Moldes fjerde mot Sandefjord. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Molde – Sandefjord 5–0 (2–0)

(Dagbladet): 20 år gamle Thomas Amang har imponert stort for Molde i vinter. I serieåpningen mot Sandefjord var spissen et konstant faremoment for Sandefjords tre midtstoppere og noterte seg for et mål. Kameruneren var ute etter å bevise at spissplassen skal være hans denne sesongen.

For Molde har stor bredde og mange å velge av på topp. Mot Sandefjor sendte Ole Gunnar Solskjær innpå stortalentet Erling Braut Håland og tilbakevendte Daniel Chima Chukwu etter at samtlige av Moldes tre startende angrepsspillere hadde tegnet seg på scoringslista.

Ole Gunnar Solskjærs mannskap sendte et skremmeskudd til resten av Eliteserien med en svært overbevisende seier. Særlig i det første kvarteret av andre omgang viste laget hele sitt register.

– Det er så herlig å få en sånn sesongstart. Du vet aldri helt før du er i gang. De første tjue var ikke særlig bra, men i perioder etter var vi veldig, veldig gode. Vi fikk rom og vi har et midtbaneledd som er kreative og angrepsspillere som springer. Det er ikke lett å ta ut elleveren for meg nå, det er et fint problem, sier Ole Gunnar Solskjær til Eurosport etter kampen.

For Sandefjord og deres nye trener Magnus Powell ble det en verst tenkelig start på sesongen.

– Guttene jobbet hardt og sto på, men vi mangler litt kamptrening og intensitet. De er effektive og utrolig dyktige og straffer oss knallhardt, sier Sandefjords trener Magnus Powell til Eurosport.

– Det var brutalt, vi starter bra, men rakner etter straffen. Vi må se framover, vi har en lengre pause enn de andre og må bruke den godt, sier Sandefjords Andre Södlund til Eurosport.

Merkelig straffesituasjon

Sandefjord hang godt med på notene innledningsvis på Aker Stadion. Molde slet med å komme seg til sjanser mot Sandefjords fembacks-linje.

Tjue minutter ut i omgangen kom den første virkelig sjansen. Eirik Hestad spilte ballen i bakrom hvor Thomas Amang løp fra alt og alle og rakk ballen foran Sandefjord-keeper Eirik Holmen Johansen, men vinkelen ble for spiss og Sandefjord fikk klarert avslutningen til hjørnespark.

Derfra holdt Molde trykket. Forren skaffet ny corner etter å ha testet Johansen med en heading. Petter Strand slo inn den neste corneren og Mathias Normann stanget ballen i mål.

Men Moldes midtbaneanker må vente videre på sitt første eliteseriemål.

For dommer Ola Hobber Nilsen hadde allerede pekt på straffemerket og dømt straffespark til Molde for en klar holding i trøya til Molde-kaptein Babacar Sarr. Fredrik Aursnes var sikker fra elleve meter og sendte Solskjærs menn i tet.

Ufin Kastrati

Etter halvtimen havnet Flamur Kastrati i sentrum. Sandefjords toppscorer forrige sesong fikk gult kort etter en situasjon hvor Vegard Forren ble liggende nede.

Reprisen viste at Kastrati satte albuen i bukregionen til Forren før et utspill fra egen keeper. Eurosports ekspert Thomas Myhre kalte situasjonen for et overfall og mener Kastrati burde vært utvist.

BRUKER ALBUEN: Her setter Kastrati albuen i siden på Vegard Forren. Foto: Skjermdump/Eurosport
BRUKER ALBUEN: Her setter Kastrati albuen i siden på Vegard Forren. Foto: Skjermdump/Eurosport Vis mer

– Det er et klart rødt kort, fastslo Bengt Eriksen i Eurosports Fotball Direkte-studio.

– Jeg går i kroppen på ham. Det er ikke et slag, det gjør jeg annerledes. Jeg prøver å få ham ut av balanse, men kanskje jeg går litt for hardt i, sa Kastrati til Eurosport i pausen.

– Han går bevisst inn i kroppen min, han vet hva han gjør og er ikke opptatt av ball, sa Vegard Forren til Eurosport.

Moldes hurtigtog økte

Kastratis frustrasjon speilet Sandefjords prestasjoner på banen. Det var Molde som var det dominerende laget i serieåpningen.

Moldes hurtige angrepsspillere fant gang på gang rom bak Sandefjord-forsvaret. Etter 35 minutter var det Fredrik Brustad sin tur.

En delikat gjennombruddspasning fra Aursnes gjorde at Brustad kunne sette på turboen og løpe fra samtlige forsvarere. Molde-spissen gjorde det enkelt og greit alene med keeper og la ballen ved bortre stolpe til 2–0.

Brustad var igjen frampå drøye minuttet etter avspark av andre omgang. 28-åringen kom seg fri inne i Sandefjords 16-meter og la ballen over på høyrefoten, men avslutningen var ikke langt nok ute i hjørnet og Holmen Johansen fikk slått unna.

Det var Molde opp og i mente denne omgangen. Thomas Amang viste fram høyrefoten da han på delikat vis bøyde ballen fra 20 meter i utakbar bue forbi Sandefjords målvakt, men i stolpen og ut.

Fem minutter seinere satt den endelig for kameruneren. Amang fikk igjen store rom bak Sandefjords forsvar, rundet på nytt Holmen Johansens og denne gang kunne ingen stoppe avslutningen før den fant nettet.

BLID: Moldes manager Ole Gunnar Solskjær smilte bredt utover i storseieren mot Sandefjord.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
BLID: Moldes manager Ole Gunnar Solskjær smilte bredt utover i storseieren mot Sandefjord. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Overkjøring

Det var enveiskjøring og Molde-angriperne stortrivdes med de store rommene som fantes bak og rundt Sandefjords stoppere.

Brustad var uselvisk da han på nytt kom seg fri fra sin venstre kant og valgte pasningen til Eirik Hestad i stedet for avslutning. Fra 16 meter satte Hestad ballen forbi en utspilt keeper og to mann på strek.

Tredjemann i angrepstrioen Petter Strand var ofte involvert i oppbyggingen av Moldes angrep, men satte selv inn Moldes femte bare to minutter seinere.

Igjen utnyttet Molde bakrommet med en nydelig løftet gjennombruddspasning av Normann. Strand tok nydelig ned ballen og lobbet over Johansen i neste bevegelse. Kveldens flotteste scoring førte Molde fem foran.

Sandefjord fikk til lite offensivt i Magnus Powells første kamp som trener for Vestfold-klubben.

Joackim Olsen Solberg kom nærmest da han helt fri på bakerste stolpe fikk avsluttet etter et godt innlegg, men ikke fikk ballen forbi Andreas Linde.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!