Molde med årets første borteseier

Snudde kampen mot Tromsø.

TROMSØ (Dagbladet): Molde snudde kampen og tok sin første borteseier da de møtte TIL på Alfheim søndag.

Tromsø gikk dermed på sesongens andre hjemmetap.

Det som de siste årene har vært et toppoppgjør i Tippeligaen, var på forhånd av kampen redusert til et oppgjør mellom et Molde i bunnstriden og et TIL som er godt forankret midt på tabellen. Likevel ble det en fartsfylt og målrik fotballkamp.

TIL var åpenbart ute etter å revansjere torsdagens pinlige hjemmetap i europacupen, men det tok bare sju minutter før Molde tok ledelsen. Mattias Mostrøm headet ballen i stolpen etter et hjørnespark, og en umarkert Daniel Chima Chukwu satte enkelt returen i mål med et hodestøt.

Tigersprang Etter 22 minutter fikk Tromsø en stor mulighet. Adnan Causevic som hadde erstattet kaptein Miika Koppinen i midtforsvaret, gikk opp på et hjørnespark og headet hardt fra fem meter. Men Ørjan Nyland som stoppet TIL i cupfinalen i november, viste seg nok en gang fra sin beste side og gjorde en imponerende enhåndsredning.

Ett minutter senere måtte imidlertid den unge keeperen kapitulere. Alexandar Prijovic headet ned til Magnus Andersen som skjøt ballen hardt i det lengste hjørnet.

TIL snudde kampen Fire minutter senere scoret hjemmelaget nok en gang. Remi Johansen stanget ballen i tverrliggeren og ned etter et hjørnespark. Ballen var så vidt over målstreken før den spratt ut igjen. Spillet fortsatte i noen sekunder da det var tvil om ballen var inne, men dommer Kristoffer Helgerud godkjente målet.

Ole Gunnar Solskjær tok grep i pausen og satte inn superveteran Daniel Berg Hestad og senegaleseren Aliou Coly. Ut gikk Magnar Ødegaard og Zlatko Tripic.

Det var likevel TIL som fikk den første store sjansen. Prijovic skjøt på direkten fra 12 meter, men igjen gjorde Nyland en nydelig TV-redning.

Kvarteret ut i andre omgang fikk Molde en stor sjanse da Chima Chukwu plukket opp en horribel tversoverpasning fra Jaroslav Fojut. Angrepsspilleren spilte igjennom Mostrøm, som alene med Sahlman ikke klarte å overliste svensken.

Molde snudde kampen Minutter etter utliknet Chima Chukwu etter nye klabb og babb i Tromsø-forsvaret. Hans Norbye prøvde å skyte ballen utover linja, men satte den rett i Chima Chukwu. Ballen rullet inn i feltet hvor keeper Markus Sahlman og Causevic ikke ble enig om hvem som skulle ta den.

Mens de to TIL-spillerne løp i hverandre og mistet oversikten, sto plutselig Molde-spissen alene og kunne enkelt trille ballen i det åpne målet.

I det 68. minutt var nok en snuoperasjon et faktum. Jo Inge Berget skjøt på mål, Sahlman reddet, men denne gangen gjorde en upresset Mostrøm ingen feil og satte enkelt inn Moldes tredje mål for dagen.

Like etter hadde begge lagene store sjanser, uten å få uttelling. TILs Magnus Andersen satte ballen i tverrliggeren, mens Fojuts pannebrask forhindret Martin Linnes i å chippe Molde opp i 4-2.

I neste serierunde får Molde besøk av Viking, mens TIL tar i mot Sogndal på Alfheim.